NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNA CIFRA: Evo koliko novca Antonio Conte zahtijeva od Chelseaja nakon prijevremenog...

NEVJEROVATNA CIFRA: Evo koliko novca Antonio Conte zahtijeva od Chelseaja nakon prijevremenog raskida ugovora!

Kako danas pišu brojni talijanski mediji, bivši trener Chelsea Antonio Conte zahtijeva nevjerovatnih 20 miliona funti od čelnika londonskog kluba, koji su mu proteklog ljeta uručili otkaz.

Conte u svađi sa čelnicima Chelseaja

Talijanski stručnjak, koji je na klupi ‘Plavaca’ osvojio Premier ligu i FA Kup u dvije sezone koliko je proveo na Stamford Bridgeu, dobio je otkaz u vrijeme priprema za novu sezonu, te ga je to navodno koštalo pronalaska novog posla prije početka sezone.

[su_bet365_koeficijenti]

Iako nitko to nije očekivao, Conte je ljetos predvodio prvi trening, nakon kojeg mu je vlasnik kluba Roman Abramovič odlučio uručiti otkaz, te kao njegovu zamjenu dovesti Maurizija Sarrija iz Napolija. Gazzetta dello Sport danas piše kako su njih dvojica još uvijek u pravnoj bitci, ne samo u vezi iznosa od 13 miliona eura koliko mu klub duguje za zadnju godinu ugovora, ali također i dodatnih deset miliona eura, koliko Conte zahtijeva zbog nanešene štete.

U Chelseaju pokušavaju postići dogovor, ali u izvješću piše kako je bivši trener Juventusa propustio dva sastanka sa klupskim odvjetnicima, te da neće pristati na manju cifru od već spomenutih 23 miliona eura. Navodno, glavni argument odvjetnika ‘Plavaca’ je taj da je Conte koštao njihov klub dosta novca kada je poslao poruku bivšem napadaču Diegu Costi poručivši mu da pronađe novi klub. Pored toga, imaju i još tri poprilično bizarne pritužbe.

Jedna od njih je da je Conte često kasnio na press konferencije, da nije ispunjavao sponzorske obaveze, te, najbizarnija, da je koristio parking koji nije bio dodjeljen njemu u Cobham trening centru. On se nedavno povezivao sa mogućim preuzimanjem Real Madrida, ali je odbio ponudu ‘kraljeva’. Navodno, želja mu je povratak u Premier ligu, gdje bi mogao naslijediti Josea Mourinha na klupi Manchester Uniteda.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!