NaslovnicaVijestiNevjerovatna novost: Od sada ćemo znati koji nogometaš je gej u svijetu...

Nevjerovatna novost: Od sada ćemo znati koji nogometaš je gej u svijetu fudbala

Nevjerovatna novost: Od sada ćemo znati koji nogometaš je gej u svijetu fudbala! Biti homoseksualac u svijetu nogometa nije lako. Velika većina njih živi dvostruki život, ne žele se izraziti u javnosti ili se ne usuđuju. Oni su homoseksualci, skrivaju se i pate. Hoće li biti drugačije sada?

Nevjerovatna novost

Popularna strateška računarska igra, Football Manager uvodi novitet, koji bi također trebao dovesti do promjena u stvarnom nogometu. Homoseksualci u nogometu, iznasnite se!

U ovoj igri igrač postaje trener, kupuje i prodaje igrače i vodi klub. Od sada, igra će ga informirati o tome koji je igrač homoseksualac. Na (za sada još uvijek fiktivnom) igraču, na zaslonu će se pojaviti oznaka da je homoseksualac.

[su_live_koeficijenti_v2]

„U stvarnom nogometu, poznajem igrače koji su homoseksualci, ali ne smijem reći njihova imena u javnosti. To je razlog zašto su uveli ovu inovaciju. Želimo potaknuti da je to nešto pozitivno, a prije svega ništa posebno”, rekao je direktor Sports Interactivea Miles Jacobson.

>> Kevin De Bruyne otkrio što je Guardiola zabranio svojim igračima da rade na treningu

On je još dodao: “Mi smo predstavili ovu inovaciju kako bi omogućili igračima koji to zapravo jesu da se izjasne u stvarnom nogometu”.

Hoće li uključivanje istospolnih igrača u računalnu igru ​​pomoći pravi nogometašima da otkriju svoje pravo lice ispred javnosti, ostaje nam da saznamo. Uostalom, nogometaši koji su javno izjavili koliko su homoseksualci vrlo rijetki u nogometu – osobito na otoku, zapravo griješe. Bivši direktor Leedsa, David Haigh,koji je također homoseksualac, nedavno je rekao da ga je najmanje 20 homoseksualnih nogometaša kontaktirao i zatražio pomoć te za njegov savjet.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!