NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNA PRIČA: Evo kako je legendarni Ferguson odlučio dovesti Davida de Geu...

NEVJEROVATNA PRIČA: Evo kako je legendarni Ferguson odlučio dovesti Davida de Geu u Manchester United!

Golman i jedna od najvećih zvijezda Manchester Uniteda David de Gea trenutno važi za možda i najboljeg igrača na svijetu na svojoj poziciji. Španjolski reprezentativac je doživio veliki uspon od dolaska na Old Trafford iz Atletico Madrida prije sedam godina za cifru od samo 25 miliona eura.

Kako je Ferguson doveo De Geu

U kolumni za engleske novine The Daily Mail, bivši trener golmana u Unitedu Eric Steele otkrio je kako je legendarni bivši trener ‘Crvenih vragova’ Sir Alex Ferguson u svojoj trenerskoj karijeri propustio samo dvije utakmice, od čega je jednu propustio samo kako bi gledao De Geu uživo.

On je napisao: “Sjećam se kako je Sir Alex Ferguson propustio samo dvije Unitedove utakmice. Jedna od njih je gradski derbi protiv Cityja 2000. godine, kada je bio na vjenčanju svog sina, a druga kada je uživo gledao briljantnog Davida de Geu. Bili smo uvjereni kako je tada 19-godišnji De Gea pravi golman da zamijeni Van der Sara. Pokazao sam Sir Alexu trominutni video, nakon kojeg je odlučio otići i gledati ga na utkmici protiv Valencije, u isto vrijeme kada je United igrao protiv Scunthorpea u Liga kupu.”

Steele je dodao kako su i on i Fergie ostali impresionirani nastupom De Gee tog dana protiv ‘Šišmiša’. Rekao je: “Sir Alex je znao kako je De Gea pravo pojačanje već nakon prvih 65 minuta. David je pokazao smirenost, koncentraciju i sjajne reflekse. Ljudi su ga kritikovali zbog fizičkog stanja, ali nikad nismo promijenili naš program kako bismo to poboljšali. Znali smo da će snaga doći s vremenom. Sir Alex i ja smo bili uz njega sve vrijeme i davali mu podršku. Alex ga nikad nije kritikovao, niti jednom. Znao ga je ostavljati na klupi, ali nikada nije vikao na njega. A pogledajte Davida sada! Stvar koja se najviše ističe kod njeg aje njegova smirenost, bez obzira na situaciju, uvijek ostaje smiren.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!