NaslovnicaVijestiNevjerovatne brojke Ronalda u Ligi prvaka: Da li je on jedan od...

Nevjerovatne brojke Ronalda u Ligi prvaka: Da li je on jedan od najboljih ikada?

Cristiano Ronaldo izjednačio se s Lionelom Messijem po broju hat-tricka u Ligi prvaka, a u brojnim rekordima broj golova koje je postigao u knock out fazama Lige prvaka je posebno fascinantan.

odgovor Ronalda

Nakon novog hat-trika Cristiana Ronalda, došlo je vrijeme je za brojanje njegovih zapanjujućih postignuća. Portugalska gol mašina u Ligi prvaka nakon novoih postignutih pogodaka došla je do brojke od 124 gola te i dalje ima veliku prednost nad Lionelom Messijem (106), koji je uz Ronalda jedini koji je postigao više od 100 golova u ovom natjecanju. Važnost postignuća ovih igrača je još izraženija činjenicom da je treći najbolji strijelac u povijesti natjecanja, legendarni Raul, postigao “samo” 71 gol.

Cristiano Ronaldo poslao poruku Real Madridu nakon izbacivanja Atletica iz Lige prvaka!

U Ligi prvaka Ronaldo je postigao svoj osmi hat-trick i izjednačio se s Messijem u ovom “elementu”. Naravno, bilo bi potpuno suvišno spomenuti da niti jedan drugi igrač u Ligi prvaka nije došao ni blizu tog postignuća.

Posebno impresivna statistika Ronalda je u fazi eliminacije Lige prvaka, odnosno u utakmicama koje se najviše računaju. U tim mečevima, 34-godišnji Portugalac je postigao  63 gola odnosno više od polovice svih postignutih golova u Ligi prvaka. Drugo mjesto zauzima Messi sa 40 golova, a treći je s golemim zaostacima njemački napadač Thomas Muller, koji je u fazi eliminacije postigao 21 gol.

Impresivna je i statistika Cristiana Ronalda na utakmicama protiv Atletico Madrida: 33 utakmice i 25 golova. Je li uopće potreban komentar na ovo?

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!