NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNE CIFRE: Evo koliko je Atletico Madrid zaradio od prodaje igrača u...

NEVJEROVATNE CIFRE: Evo koliko je Atletico Madrid zaradio od prodaje igrača u posljednjih 10 godina!

Antoine Griezmann je konačno postao novi igrač Barcelone. Nakon više od godinu dana špekulacija o prelasku na Camp Nou, francuski napadač je i službeno u petak predstavljen kao novo pojačanje katalonskog giganta.

Atletico vodeći po prodaji igrača

Atletico Madrid je tako ovom prodajom postao klub sa najvećom zaradom od prodaje igrača u proteklom desetljeću. Prema podacima Transfermarkta, španjolski velikan je dobio nevjerovatnih 970 miliona eura od prodaje igrača i osoblja.

Samo ovog ljeta ‘Jorgandžije’ su zaradile 300 miliona od prodaje Rodrija u Manchester City za 70 miliona eura, Lucasa Hernandeza u Bayern Munchen za 80 miliona eura, Gelsona Martinsa u Monaco za 70 miliona, te Griezmanna ovog tjedna za 120 miliona eura.

Kada se u sve tu uračunaju i prodaje Sergija Aguera (40m), Jacksona Martineza (42m), Diega Coste (38m) i Radamela Falcaa (43m), počinjete shvaćati koliko je ta cifra zapravo visoka. Prodajom Griezmanna, madridski klub je pretekao Benficu, koja je zaradila 960 miliona eura, na prvom mjestu.

Na trećem mjestu je Monaco sa zaradom od 917 miliona eura od prodaje igrača, dok se u top pet nalaze još i Chelsea (878m) i Roma (801m). Zatim slijede Real Madrid (797m), Juventus (790m), Barcelona (779m), Porto (765m) i Liverpool (751m).

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!