NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNE CIFRE: Evo koliko je Real Madrid zaradio tokom prošle sezone!

NEVJEROVATNE CIFRE: Evo koliko je Real Madrid zaradio tokom prošle sezone!

Prema financijskom izvješću koje je danas objavljeno na službenoj klupskoj stranici, Real Madrid je ostvario najveći porast prihoda u posljednjih čak 18 godina.

Real Madrid objavio prihode

U sezoni u kojoj su Los Blancosi osvojili treću uzastopnu Ligu prvaka, kao i UEFA Superkup, Superkup Španjolske i Svjetsko klupsko prvenstvo, ostvarili su zaradu od nevjerovatnih 750,9 miliona eura, ne uključujući naknade od prodaje igrača.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

To je porast od čak 11,3 posto u odnosu na cifre od godinu dana ranije, što je najveći porast između dvije sezone još od 2000. godine, kada je Florentino Perez postao predsjednik kluba. Neto dobit ‘kraljevskog’ kluba iznosi 31,2 miliona eura, 45,9 posto više nego prethodne financijske godine, a neto vrijednost kluba se povećala na 494,5 miliona eura.

Real Madird je tako ostvario profit treću uzastopnu godinu u nizu, a klupski dug sada iznosi ‘tek’ 107 miliona eura, te je to najveće smanjenje duga koje je klub postigao u posljednjih 15 godina. Prognozira se kako će prihod za ovu sezonu iznositi 752 miliona eura, takoeđer ne uključujući naknade od prodaje igrača. Članovi generalnog odbora kluba će se sastati 23. ovog mjeseca kako bi predstavli financijske rezultate, te razgovarali  o financiranju obnove Santiago Bernabeua.

Unatoč gubitku najveće zvijezde Cristiana Ronalda, koji je ranije ovog ljeta otišao u Juventus za 100 miliona eura, ‘kraljevi’ su sjajno krenuli u novu sezonu pod vodstvom novog trenera Julena Lupeteguija. U tri do sada odigrana kola u La Ligi su ubilježili tri pobjede, te se nalaze na drugom mjestu na tabeli sa devet osvojenih bodova i gol razlikom 10-2. Nakon reprezentativne pauze očekuje ih susret protiv Athletic Bilbaa u četvrtom kolu, nakon čega će odigrati i prvu utakmicu grupne faze Lige prvaka protiv Rome.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!