NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO ALI ISTINITO: Jedan od najboljih napadača na svijetu je odlučio i...

NEVJEROVATNO ALI ISTINITO: Jedan od najboljih napadača na svijetu je odlučio i šokirao sve

Posljednjih godina u njemu su mnogi vidjeli jednog od najboljih napadača na svijetu. Oduševljavao je ljutelje nogometa sjanim partijama u Bundesligi, a o njegovoj efikasnosti govori i statistika, koja je zaista impresivna.

Jedan od najboljih napadača

Član Borussie Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang je prava gol mašina. Gabonski reprezentativac je nakon prve polovice sezone u njemačkoj Bundesligi s trinaest golova na drugoj poziciji najboljih strijelaca lige, a ispred njega je samo golgeter Bayerna, Robert Lewandowski s petnaest postignutih pogodaka.

Već nekoliko puta se činilo da će 28-godišnji napadač Dortmunda, koji je u klubu od jula 2013., kada ga je njemački klub doveo iz Saint-Etiennea za 13 milijuna eura, napustiti klub, ali odbijao je sve ponude i već četiri godine nosi dres njemačkog velikana. Zainteresirani su za njega bili iz Madrida a Aubameyang  je javno izjavio da je navijač Reala. Jednom prilikom je otkrio da je čak i njegovon pokojnom djedu obećao da će jednog dana nositi dres Reala.

>> Zvijezda europskog velikana priznala: Cristiano Ronaldo mi je ‘ukrao’ Zlatnu loptu!

Borussia je tada dala slobodne ruke Aubameyangu, kako bi pronašao novi tim, ali do transfera u Real nije došlo. Galaktikosi su odlučili da se povuku iz utrke i Aubameyang se vratio u Dortmund – a Borussiu je do sada u 212 nastupa postigao već 141 gol i asistirao još za 36!

[su_bet365_100_bonus]

Ali uskoro bi se moglo dogoditi da sada napokon zamijeni boje kluba. Ali njegova sljedeća destinacija je pomalo nevjerovatna. Za njega je jako zagrijan kineski prvak Guangzhou Evergrande, kojeg sa klupe predvodi Fabio Cannavaro.

[su_bonus]

Činjenica da ga Kinezi stvarno žele imati u svojim redovima također pokazuje iznos koju su spremni platiti za njega. Transfer bi iznosio čak 72 milijuna eura. I kako se čini, Aubameyang će uskoro otići na Daleki Istok.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!