NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Bivša zvijezda Real Madrida na radaru Liverpoola

NEVJEROVATNO: Bivša zvijezda Real Madrida na radaru Liverpoola

Pojedini, manje pouzdani, španjolski mediji izvijestili su kako bi Liverpool sljedećeg ljeta mogao dovesti bivšeg golmana i zvijezdu Real Madrida Ikera Casillasa, kojem ističe ugovor sa Portom.

Casillas na radaru Liverpoola

Trener ‘Redsa’ Jurgen Klopp već duže vrijeme je u potrazi za novim golmanom, a sa prelaskom na Anfield se povezivao brazilski reprezentativac i član Rome Alisson Becker, kojeg mnogi trenutno smatraju jednim od najboljih golmana na svijetu.

[su_bbworld]

Porto je nedavno sa Liverpoolom odigrao uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka, a rezultat je glasio 0-0, nakon što su u prvoj utakmici odigranoj u Portugalu poraženi visokim rezultatom od čak 6-0, a Casillas se nakon utakmice na Anfieldu objavom na svom instagram profilu zahvalio domaćim navijačima na podršci i ovacijama koje je dobio pred početak utakmice. Upravo taj potez legendarnog Španjolca je pokrenuo špekulacije o njegovom mogućem transferu u Premier ligu za nekoliko mjeseci, kada će postati slobodan igrač.

Iako u posljednje vrijeme priliku daje Lorisu Kariusu, Klopp navodno nije zadovoljan nastupima njega i Simona Mignoleta, te što prije želi dovesti neko poznatije ime i tako stvoriti defanzivnu liniju po svojoj želji, nakon što je u zimskom prelaznom roku doveo centralnog defanzivca Southamptona i nizozemskog reprezentativca Virgila van Dijka. Međutim, ukoliko bi došao, Casillas zasigurno ne bi bio dugoročno rješenje, tako da je teško za očekivati kako će se ovaj transfer ostvariti.

[su_no1forfootball]

U posljednjih nekoliko dana pojavile su se i špekulacije vezane za budućnost Jurgena Kloppa u Liverpoolu. Naime, za njega je navodno zainteresovan Paris Saint-Germain, s obzirom da Unai Emery sljedećeg ljeta postaje bivši, dok ga njemački mediji povezuju sa klupom Bayern Munchena. Ipak, njegov agent Marc Kosicke je sve to negirao, te otkrio kako njemački stručnjak nema plan napustiti Anfield, te da ima ugovor do 2022. godine.

On je rekao: “Klopp ima ugovor do 2022. godine i ne mislim da je njegov posao u Liverpoolu završen. Da, Bayern je u potrazi za novim trenerom, ali Jurgen ima dugogodišnji ugovor. U ovom trenutku ne razmišlja o vođenju drugog kluba.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!