NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Čelnici Manchester Uniteda spremni platiti zvijezdi da napusti Old Trafford!

NEVJEROVATNO: Čelnici Manchester Uniteda spremni platiti zvijezdi da napusti Old Trafford!

Prema pisanju engleskih medija, čelnici Manchester Uniteda razmišljaju o tome da plate defanzivcu kluba Marcosu Roju kako bi raskinuli ugovor sa njim.

Marcos Rojo napušta Manchester United

Nakon što je u klub za rekordnih 87 miliona eura stigao Harry Maguire, Rojo je ispao iz planova Ole Gunnara Solskjaera za predstojeću sezonu. ‘Crveni vragovi’ na raspolaganju sada imaju čak sedam centralnih defanzivaca, i za Argentinca na Old Traffordu više nema mjesta.

Međutim, on sa engleskim velikanom ima još dvije godine ugovora, po kojem zarađuje 130,000 funti tjedno, a koji je potpisao u martu prošle godine. Rojo je bio na korak od odlaska u Everton posljednjeg dana prelaznog roka, ali taj je transfer na kraju propao.

Kako piše The Mirror, u klubu pokušavaju dogovoriti visinu odštete sa njim kako bi raskinuli ugovor, a cifra koju će mu morati platiti mogla bi iznositi i do 15 miliona eura. S druge strane, on se navodno nada kako će neki od klubova iz Italije ili Španjolske poslati ponudu za njega kako bi tamo otišao na posudbu ove sezone.

29-godišnjak je na Old Trafford stigao 2014. godine iz Sportinga za 20 miliona eura, i u proteklih pet godina je u crvenom dresu odigrao ukupno 113 utakmica u svim takmičenjima, te pritom postigao dva gola i podijelio četiri asistencije. Za to vrijeme je osvojio četiri trofeja, FA Kup, Liga kup, Community Shield, te Europsku ligu.

Najnovije vijesti

Fenerbahče odlučio istupiti iz turske lige?

0
Fenerbahče, renomirani turski nogometni klub, iznio je u ponedjeljak svoje razmišljanje o eventualnom istupanju iz nacionalne lige nakon što su njegovi igrači brutalno napadnuti...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!