NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Evo kako bi danas izgledao tim Borussije Dortmund da su zadržali...

NEVJEROVATNO: Evo kako bi danas izgledao tim Borussije Dortmund da su zadržali najveće zvijezde!

Njemački velikan Borussia Dortmund doživjela je blagi ‘pad’ u posljednjih nekoliko sezona, nakon što je početkom desetljeća doživjela veliki uspjeh pod vodstvom Jurgena Kloppa, te bila smatrana jednim od najboljih timova u Europi.

Tim Borussije Dortmund

Pod Kloppovim vodstvom, Borussia je uspjela prekinuti dominaciju Bayern Munchena osvojivši Bundesligu u sezonama 2011/12 i 2012/13. Pored toga, njemački stručnjak ih je odveo i do finala Lige prvaka 2013. godine, a nakon njegovog odlaska iz kluba 2015. godine, uslijedio je blagi pad. Međutim, sve je moglo biti drugačije da su uspjeli zadržati najveće zvijezde u timu u posljednjih nekoliko sezona i da nisu imali politiku njihove prodaje.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

– Golman: Roman Burki
Švicarski reprezentativac je već protekle tri sezone prvi izbor Borussije Dortmund kada je u pitanju golmanska pozicija.

– Defanzivci:
Marcel Schmelzer
Schmelzer je prošao kroz Borussijinu akademiju, a za prvi tim je debitovao 2008. godine, od kada je jedan od ključnih igrača kluba. Pouzdani lijevi bek je skupio ukupno 346 nastupa u žutom dresu, a također je i 16 puta nastupio za reprezentaciju Njemačke.

Mats Hummels
Hummels je u posljednjoj sezoni koju je proveo u Borussiji bio smatran, te se još uvijek smatra jednim od najboljih centralnih defanzivaca na svijetu. Ipak, nakon čak 309 nastupa u svim takmičenjima, 2016. godine, na vrhuncu karijere vratio se u svoj klub iz djetinjstva Bayern Munchen, i to besplatno.

Sokratis Papastathopoulos
Nakon pet sezona provedenih na Westfalenu, 30-godišnjak je napustio klub i prešao u Arsenal ranije ovog ljeta za 16 miliona eura.

Lukasz Piszczek
Iako ima 33 godine, Piszczek je i dalje jedan od bitnijih igrača Borussije Dortmund. Otkako je stigao u klub 2010. godine iz Herthe, skupio je ukupno 298 nastupa, te postigao 16 golova.

[su_bet365_koeficijenti]

– Veznjaci:
Ilkay Gundogan
Gundogan je ranije u karijeri imao velike probleme sa brojnim povredama, ali sada je to sve iza njega, te se u ovom trenutku smatra jednim od najboljih igrača na svijetu na svojoj poziciji. Dortmund je napustio 2016. godine, kada je otišao u Manchester City za samo 27 miliona eura.

Henrikh Mkhitaryan
Armenski reprezentativac je bio jedan od boljih igrača Borussije u periodu od 2013. do 2016. godine, a to dokazuje i statistika od 41 gola i 49 asistencija na ukupno 140 odigranih utakmica za klub. On je u ljeto 2016. godine otišao u Manchester United za čak 42 miliona eura, da bi početkom ove godine stigao u Arsenal u direktnoj zamjeni za Alexisa Sancheza.

Marco Reus
Reus je u proteklih nekoliko godina imao veliki broj prilika da ode u redove najvećih europskih velikana, ali je ostao vjeran Borussiji. Unatoč tome što je kroz karijeru imao brojne povrede, 29-godišnjak je u dresu Borussije na ukupno 209 utakmica postigao nevjerovatnih 98 golova i podijelio 61 asistenciju.

Ousmane Dembele
Iako je proveo tek jednu sezonu u Bundesligi, Dembele je impresionirao sve svojim nastupima. Talentirani krilni igrač je postigao deset golova i podijelio 22 asistencije tokom sezone 2016/17, nakon čega ga je prošlog ljeta dovela Barcelona za čak 105 miliona eura.

– Napadači:
Robert Lewandowski
Lewandowski se u proteklih desetak godina smatra jednim od najboljih napadača na svijetu. Nakon što je postigao 103 gola na ukupno 187 nastupa u četiri sezone provedene u klubu, i on je, baš poput Hummelsa, napustio klub i otišao u Bayern Munchen besplatno.

Pierre-Emerick Aubameyang
Možete li samo zamisliti kakav duo u napadu bi činili Aubameyang i Lewnadowski? Nažalost, njih dvojica su zajedno u Borussiji odigrali samo jednu sezonu, prije nego što je Poljak otišao u Bayern 2014. godine. Aubameyang je postigao 141 gol na 213 nastupa za Borussiju, nakon čega je početkom ove godine stigao u Arsenal.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!