NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Evo koliku bi kaznu Diego Costa mogao dobiti zbog vrijeđanja suca!

NEVJEROVATNO: Evo koliku bi kaznu Diego Costa mogao dobiti zbog vrijeđanja suca!

Diego Costa jednostavno ne bi bio Diego Costa kada ne bi barem jednom u sezoni napravio veliku dramu. Španjolac je kroz svoju karijeru stekao reputaciju jednog od najprgavijih igrača u povijesti nogometa.

Costa vrijeđao suca

Posljednji ispad je imao sinoć protiv Barcelone u 31. kolu La Lige, kada je dobio crveni karton zbog teških riječi upućenih glavnom sucu utakmice, i to nakon samo 30 minuta.

U službenom izvještaju sudac je napsioao kako je napadač vrijeđao njegovu majku. Ipak, na tome se nije zaustavio, već je uhvatio suca za ruku kako bi ga zaustavio da podijeli žute kartone Diegu Godinu i Joseu Gimenezu.

Toliko je bio izvan kontrole, da ga je i Gerard Pique morao smirivati kako bi ga spasio velike suspenzije. Navodno mu je rekao ‘prestani pričati, što želiš, suspenziju od četiri utakmice?’. Ukoliko zaista dobije toliku suspenziju, Costa bi se mogao smatrati poprilično sretnim.

Navodno, prema disciplinskom kodeksu La Lige, 30-godišnjak bi mogao propustiti nevjerovatnih 12 utakmica, izvještavaju novine AS. Članak 94, po kojem igrač može dobiti kaznu od 4 do 12 utakmica, uključuje i vrijeđanje glavnog suca, asistenata ili četvrtog suca. S druge strane, članak 117 primjenjuje se u slučajevima ‘provokativnih uvreda’, i nosi suspenziju od dvije do tri utakmice.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!