NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Evo što je Neymar radio tokom sinoćnje ceremonije dodjele Zlatne lopte!

NEVJEROVATNO: Evo što je Neymar radio tokom sinoćnje ceremonije dodjele Zlatne lopte!

Jedan od glavnih razloga zbog kojeg je Neymar odlučio prošle godine napustiti Barcelonu i pridružiti se Paris Saint-Germainu je njegova želja da osvoji Zlatnu loptu. Brazilski reprezentativac je bio u sjeni Lionela Messija na Camp Nouu, a nakon što su Parižani pokazali interes za njega, shvatio je kako može biti ključni igrač tima sa Parka prinčeva.

Neymar igrao igru tokom ceremonije

Ipak, PSG je nakon njega doveo i Kyliana Mbappea, o kojem se trenutno daleko više priča u francuskoj prijestolnici. Naime, on je sa ‘Trikolorima’ osvojio Svjetsko prvenstvo u Rusiji prošlog ljeta, dok je Neymar sa Brazilom ispao u četvrtfinalu takmičenja.

To, uz činjenicu da PSG nije impresionirao u Ligi prvaka prošle sezone, samo je dodatno udaljilo Neymara od Zlatne lopte. 26-godišnjak je u ovogodišnjem izboru završio na razočaravajućem 12. mjestu, a ispred njega su se našli igrači kao što su Eden Hazard, Kevin De Bruyne i N’Golo Kante. S obzirom da je, po svemu sudeći, već znao ishod i prije same ceremonije, Neymar nije želio ni sudjelovati na istoj. No ono što je radio za to vrijeme iznenadilo je cijelu nogometnu javnost. Naime, Brazilac je igrao popularnu igru Call of Duty sa nekoliko suigrača iz kluba, i to pred tisućama svojih fanova na Twitchu.

Pitanje koje se sada postavlja je da li će Neymar ikada u svojoj karijeri uspjeti osvojiti ovu najprestižniju individualnu nagradu. Mbappe, koji je sinoć osvojio Kopa trofej za najboljeg U21 igrača svijeta, polako se razvija u jednog od najboljih igrača na svijetu, dok Lionel Messi i Cristiano Ronaldo i dalje igraju na svojoj prepoznatljivoj, vrhunskoj razini. Neymarov sunarodnjak i bivši igrač Real Madrida Roberto Carlos nedavno je poslao poruku 26-godišnjaku, poručivši mu kako će teško osvojiti Zlatnu loptu sve dok su tu Messi i Ronaldo. Naime, rekao je: “Neymar mora biti svjestan toga da, sve dok su Messi i Ronaldo u formi, on će se morati zadovoljiti trećim mjestom u izboru za Zlatnu loptu.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!