NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Jose Mourinho oborio rekord Sir Alexa Fergusona pobjedom protiv Fulhama!

NEVJEROVATNO: Jose Mourinho oborio rekord Sir Alexa Fergusona pobjedom protiv Fulhama!

Manchester United je jučer odigrao možda i najbolju utakmicu u cijeloj sezoni, kada je na Old Traffordu slavio rezultatom 4-1 protiv Fulhama. ‘Crveni vragovi’ su riješili pitanje pobjednika već u prvom poluvremenu golovima Ashleya Younga, Juana Mate i Romelua Lukakua.

Mourinho oborio Fergusonov rekord

U drugom poluvremenu malu nadu Ranierijevom timu dao je Aboubakar Kamara golom iz penala, ali Marcus Rashford, koji je odigrao sjajnu utakmicu, osam minuta prije kraja susreta pogodio je za konačnih 4-1.

Manchester United je tako prekinuo razočaravajući niz bez pobjede u Premier ligi, dok je ta pobjeda mnogo značila i Mourinhu također. Naime, to je bila njegova 50. pobjeda u Premier ligi otkako je na klupi ‘Crvenih vragova’, te je portugalski stručnjak zapravo uspio oboriti rekord Sir Alexa Fergusona. Naime, njemu su bile potrebne 92 utakmice da stigne do 50. pobjede, dok je legendarnom Fergusonu, koji je preuzeo klupu Uniteda davne 1986. godine, trebalo 115 utakmica za isti učinak.

Ipak, Mourinho je bio znatno bolji u oba svoja mandata u Chelseaju. Prvi put kada je stigao na Stamford Bridge, trebale su mu samo 63 utakmice da ostvari 50 pobjeda, dok su mu drugi put bile potrebne 73 utakmice. U intervjuu nakon pobjede, on je izjavio: “Trebala nam je ovakva pobjeda. Na posljednje tri utakmice nismo izgubili, ali nismo ni pobijedili. Sada nam slijede dva gostovanja, a zatim dvije utakmice kod kuće. Vidjet ćemo da li ćemo osvojiti više bodova iz ovih susreta. Igrači su pokazali da mogu biti bolji tim nego što su bili. Kada postoji solidarnost i kada svi daju maksimum, dogodi se više pozitivnih stvari.”

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!