NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Podržao Rusiju i ostao bez ugovora u klubu!

NEVJEROVATNO: Podržao Rusiju i ostao bez ugovora u klubu!

U jeku Svjetskog prvenstva u Rusiji, nam iz susjedne Ukrajine stižu nevjerovatne vijesti. Politika uzima maha i u nogometu. Da budemo iskreeno, odavno je tako ali ipak za vrijeme Mundijala, koji promoviše mir i ljubav je ipak previše. Mladi vratar ukrajinskog Karpatya Mikhail Gotra podržao je Rusiju na Svjetskom prvenstvu preko Instagrama, a klub je zbog toga odlučio prekinut ugovor sa njim.

Podržao Rusiju

Neobična vijest dolazi iz Ukrajine koja je došla na odobravanje čak i u ukrajinskom Ministarstvu sporta. U ukrajinskom klubu Karpaty iz Lviva su odlučili raskinuti ugovor s 18-godišnjim vratarom Mikhailom Gotrom koji je na društvenoj mreži Instagram napisao ohrabrujuće  i riječi podrške za rusku reprezentaciju pred njihove  nastupe na “domaćem” Svjetskom prvenstvu.

>> Antoine Griezmann otkrio što je zatražio od Diega Godina pred današnju utakmicu između Francuske i Urugvaja!

Mladi vratar optužen je za separatizam, ali sada pokušava dokazati, uz pomoć odvjetnika da je njegov ugovor s Karpatyom ukinut bez pravne osnove, za što je djelimično upravu jer politika i nema baš neke veze sa sportom.

Rusija i Ukrajina su u sporu, a osobito od 2014. godine, kada se za Krimski poluotok dogodio oružani sukob. Ipak, bez obzira na sve, za vrijeme Mundijala nije lijepo kada nam dolaze ovakve priče posebno što je Rusija direktni učesnik svega toga.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!