NaslovnicaVijestiNevjerovatno ponašanje Van Gaala prema legendi Manchestera

Nevjerovatno ponašanje Van Gaala prema legendi Manchestera

Louis van Gaal je kritikovan od strane bivšeg Holandskog napadača Wim Kiefta za svoje nevjerovatno ponašanje prema legendi Manchestera Ryanu Giggsu. Giggs, koji je igrao rekordnih 963 utakmice za ‘Crvene Đavole’, očekivalo se da će biti nasljednjik Van Gaala, ako se on odluči povući narednih godina.

Ryan Giggs i Van Gaal

Međutim, izvještaji tvrde da odbor Manchester Uniteda razmatra alternativu za Van Gaala. Naime, spominje se trener Bayerna, Pep Guardiola. Sada se baca sumnja na budućnost Giggsa, ističući da doživljava velike promjene u odnosu sa Van Gaalom.

Bivši napadač Holandije ukazao je na strašnu ozljedu Luke Shawa protiv PSV-a, a tvrdi da je nakon tog incidenta postupano vrlo loše prema Giggsu. Kieft je insistirao da ponašanje Van Gaala prema njegovom broju dva bilo ‘nevjerovatno’, nakon što je bivši igrač i legenda Manchester Uniteda izostavljena iz procesa zamjene Shawa sa Marcos Rojom.

Za Holandsku televiziju Kieft je rekao: “Niko u Holandiji nije mogao vjerovati šta su vidjeli tokom utakmice koju je United igrao protiv PSV-a u Ligi prvaka. Kada je Luke Shaw bio povrijeđen, trebalo im je osam minuta da pripreme Marcosa Rojo-a da uđe na teren umjesto povrijeđenog Shawa.”

“Kako su iskoristili to vrijeme? Prije svega, Frans Hoek je prišao Marcosu sa ‘tuce’ papira i onda je morao da stavi naočare da pročita upute Marcosu Rojo-i.”

“Onda drugi asistent Van Gaala, Albert Stuivenberg, je također prišao i govorio Rojo-u šta da radi. I na kraju, Van Gaal je mislio da je bolje da ga on sam uputi svojim riječima.”

“Ryana Giggsa nije bilo ni na vidiku, a on je taj čovjek u štručnom štabu Van Gaala koji je odigrao više utakmica na najvišem nivou nego bilo koji drugi trener i ima ogromno iskustvo.”

“Čini se da se Van Gaal oslanja previše na svoje osoblje iz Holandije – svi smo vidjeli probleme koje su uzrokovali kada je učinio istu stvar u Barceloni.”


Kladjenje forum
[touchcarousel id=’1′]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!