NaslovnicaVijestiNevjerovatno: Poznato za koju cifru je Arsenal spreman prodati Alexisa Sancheza ove...

Nevjerovatno: Poznato za koju cifru je Arsenal spreman prodati Alexisa Sancheza ove zime

Arsenal će se u nadolazećem zimskom prelaznom roku po svemu sudeći odlučiti na prodaju zvijezde tima Alexisa Sancheza, koji ne planira produžiti ugovor sa ‘Topnicima’.

Arsenal prodaje Alexisa Sancheza

Nakon što je klub iz sjevernog Londona prošlog ljeta odbio ponudu Manchester Cityja od 60 miliona funti za čileanskog reprezentativaca, ove zime su ga spremni prodati za dosta manju cifru, kako ne bi otišao besplatno sljedećeg ljeta.

Arsenal prodaje Alexisa Sancheza

Engleski mediji su danas prenijeli vijest kako su čelnici Arsenala spremni prihvatiti ponudu bilo kojeg tima u iznosu od 35 miliona funti. Navodno, 29-godišnji krilni nogometaš ima želju ponovo se udružiti sa bivšim trenerom Pepom Guardiolom, pod čijim vodstvom je igrao u dresu Barcelone, iz koje je stigao na Emirates u ljeto 2014. godine za 43 miliona eura.

Njegova želja za odlaskom je tolika da se Sanchez više ne trudi na treninzima i na utakmicama, te želi što prije napustiti London. Svojim ponašanjem je navodno već izazvao ljutnju kod svojih suigrača, koji ga više ne žele u timu zbog njegovog nedostatka želje i predanosti. Prema izvještajima, u svlačionici je nastala velika svađa između Čileanca i ostatka tima nakon utakmice protiv Southamptona odigrane 10. decembra/prosinca, a koja je završila rezultatom 1-1.

Pored Manchester Cityja, za njegove usluge su interes pokazivali Paris Saint-Germain, kao i njemački prvak Bayern Munchen. Ipak, u Arsenalu su već pronašli zamjenu u slučaju njegovog odlaska, a u pitanju je krilni igrač upravo Paris Saint-Germaina Julian Draxler, koji nije sretan na Parku prinčeva zbog male minutaže.

[su_premierleague]

Alexis Sanchez igra u neprepoznatljivoj formi ove sezone. U 16 nastupa u Premier ligi postigao je tek pet golova i podijelio tri asistencije, dok je samo jednom nastupio u Europskoj ligi, te postigao jedan gol.

Klub iz sjevernog Londona je trenutno na razočaravajućem šestom mjestu u Premier ligi sa 34 osvojena boda nakon 19 odigranih kola. Ispred njih na petom mjestu nalazi se najveći rival Tottenham Hotspur sa istim brojem bodova, ali boljom gol razlikom, dok je na četvrtom mjestu sa 35 osvojenih bodova Liverpool. Ubjedljivo vodeći je Manchester City sa 55 osvojenih bodova, dok su na drugom i trećem mjestu Manchester United i Chelsea sa 42, odnosno 39 osvojenih bodova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Promjena na čelu Hajdukove akademije: Primorca zamijenio bivši trener Sarajeva

0
Danas je s funkcije šefa akademije Hajduka smijenjen legendarni bosanskohercegovački igrač i trener, Boro Primorac. Nakon 36 godina, Primorac se vratio na Poljud u...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!