NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Real Madrid odustao od dovođenja glavne mete nakon odlaska De Jonga...

NEVJEROVATNO: Real Madrid odustao od dovođenja glavne mete nakon odlaska De Jonga u Barcelonu!

Barcelona je prije nekoliko dana slavila na transfer tržištu ispred Paris Saint-Germaina i Manchester Cityja i službeno dogovorivši dolazak jednog od najtalentiranijih mladih veznjaka svijeta, a riječ je o zvijezdi Ajaxa Frenkieju de Jongu. 21-godišnjak će na Camp Nou stići sljedećeg ljeta, nakon što je nizozemski velikan prihvatio ponudu od 75 miliona eura, koja može doseći i čak 86 miliona eura uz bonuse.

Real Madrid odustao od dovođenja Eriksena

On je potpisao petogodišnji ugovor i imat će platu od oko 200,000 eura tjedno, po čemu će biti jedan od najplaćenijih igrača katalonskog giganta, koji će navodno pokušati dogovoriti i dolazak njegovog suigrača i jako dobrog prijatelja Matthijsa de Ligta.

Barcelona je ponovo pokazala kako vlada transfer tržištem, što se ne može reći i za njihovog najvećeg rivala Real Madrida, koji je i u ovom zimskom prelaznom roku odlučio ne dovoditi zvučnija imena. Otkako je prošlog ljeta Santiago Bernabeu napustila najveća zvijezda Cristiano Ronaldo, jedini važniji dolazak bio je dolazak Thibauta Courtoisa iz Chelseaja.

Kako navodi AS, potvrda prelaska De Jonga u redove Barcelone će utjecati na njihove planove za ljetni prelazni rok, s obzirom da će odustati od dovođenja veznjaka Tottenham Hotspura Christiana Eriksena. Danski reprezentativac navodno odbija potpisati ugovor sa Spursima, iako mu trenutni ističe u ljeto 2020. godine, te svim silama želi otići u ‘kraljevski’ klub.

Međutim, čelnici Real Madrida su mišljenja kako bi cifra koju će Spursi tražiti za jednu od svojih najvećih zvijezda biti previsoka nakon što su vidjeli koliko je Barca platila za De Jonga, koji je još uvijek daleko od nivoa na kojem se nalazi Eriksen. Još uvijek nije poznato da li će Los Blancosi promijeniti glavnu metu kada je u pitanju vezni red, ili će samo odustati od njegovog dovođenja u ovom zimskom prelaznom roku, te čekati do ljeta da se smiri situacija na tržištu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!