NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Transfer Griezmanna će Barcelonu koštati čak 225 miliona eura, a evo...

NEVJEROVATNO: Transfer Griezmanna će Barcelonu koštati čak 225 miliona eura, a evo i zašto!

Otkako je Antoine Griezmann priznao kako će napustiti Atletico Madrid ovog ljeta ne prestaju špekulacije o tome kako će preći u redove velikog rivala iz La Lige, Barcelonu, sa kojom se povezivao i prošlog ljeta.

Griezmann odlazi u Barcelonu

Kako su danas izvijestile novine Don Balon, katalonski gigant će aktivirati njegovu otkupnu klauzulu, koja iznosi 120 miliona eura, negdje sredinom sljedećeg tjedna, a Francuz će preuzeti dres sa brojem sedam.

Kako piše u izvješću, Griezmann će dobiti nevjerovatnu platu na Camp Nouu. Navodno, ona će iznositi 18 miliona eura u prve dvije godine ugovora, 21 milion u trećoj, 23 miliona u četvrtoj, te čak 25 miliona eura u petoj godini ugovora.

To ukupno iznosi 105 miliona eura, što znači da će Barcelona, u slučaju da napadač ostane u klubu pet godina, za njega ukupno izdvojiti 225 miliona eura. Iako je to mnogo novca, Kataloncima je hitno potrebno pojačanje u ofanzivnom dijelu, a pored njega, povezuju se i sa dovođenjem svoje bivše zvijezde Neymara, te pojedini mediji pišu kako bi čak obojica mogla doći.

Antoine bi trebao doći kao direktan nasljednik Luisa Suareza, koji će uskoro napuniti 33 godine, a posljednjih nekoliko sezona je primjetan pad u njegovoj igri.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!