NaslovnicaVijestiNEYMAR ILI MBAPPE? Evo koga bi Zidane više volio vidjeti u Real...

NEYMAR ILI MBAPPE? Evo koga bi Zidane više volio vidjeti u Real Madridu!

Najveća zvijezda Paris Saint-Germaina, Neymar, u posljednjih nekoliko prelaznih rokova sve više se povezuje sa odlaskom u redove Real Madrida, a mnogi su mišljenja kako bi do tog transfera moglo doći na kraju trenutne sezone.

Zidane želi Mbappea ispred Neymara

Prošlog tjedna su španjolske novine Sport objavile informaciju kako Los Blancosi pripremaju ponudu od čak 350 miliona eura za Brazilca u ljetnom prelaznom roku, ali izgleda da su odustali od toga nakon povratka Zidanea na klupu tima.

S druge strane, još jedne španjolske novine, AS, izvijestile su kako Zidane zapravo nikada nije ni želio dolazak Neymara na Santiago Bernabeu tokom svog prvog mandata u klubu, a postoji par razloga i zašto. Naime, on je smatrao kako je bolje taj novac uložiti na dovođenje igrača koji bi se više posvetili timu, nego svom sopstvenom učinku.

Zidane je također bio zabrinut i zbog Neymarovih čestih odlazaka u rodni Brazil, te smatra kako mu on nije potreban sad kad je tu Vinicius Junior, koji pruža odlične nastupe ove sezone. Zapravo, on je više za dolazak svog sunarodnjaka i Neymarovog suigrača Kyliana Mbappea, a u nekoliko navrata tokom svog prvog mandata je pokušao nagovoriti predsjednika Pereza na dovođenje najboljeg mladog igrača svijeta u španjolsku prijestolnicu.

‘Kraljevski’ klub je jučer doveo prvo pojačanje od povratka Zidanea, a riječ je o defanzivcu Porta Ederu Militau, koji dolazi na ljeto za čak 50 miliona eura. Sa dovođenjem 21-godišnjaka povezivali su se još brojni europski velikani, uključujući i Manchester United i Juventus, ali je Real Madrid odlučio aktivirati njegovu otkupnu klauzulu.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!