NaslovnicaVijestiNEYMAR IZGUBIO ŽIVCE: Skandalozan potez Brazilca nakon poraza u finalu Kupa!

NEYMAR IZGUBIO ŽIVCE: Skandalozan potez Brazilca nakon poraza u finalu Kupa!

PSG je ostao bez trofeja u Kupu Francuske (Coupe de France) pošto je u finalu u Parizu poražen od Rennesa nakon penala, uprkos vođstvu od dva gola razlike u regularnom dijelu, a ceremoniju dodjele priznanja obilježio je skandalozan potez Brazilca Neymara.

skandalozan potez Brazilca

Nakon velike borbe, rezultata 2:2 u regualrnom toku susreta, produžetaka i penal-serije poznat je novi osvajač Kupa Francuske. To je ekipa Rennesa! Veliko iznenađenje i nastavak loše forme za velikana iz glavnog francuskog grada.

Vodeći gol za francuskog prvaka postigao je Dani Alves sjajnim volej-udarcem nakon kornera. Dominaciju najboljeg francuskog tima u prvom poluvremenu potvrdio je Neymar lijepim lob udarcem.

Ipak, ekipa Rennesa se nije predavala i uspjela je u završnici poluvremena da smanji na 2:1 poslije centaršuta Traorea. Autogol je postigao Kimpembe.

U drugom poluvremenu Ren je izjednačio pogotkom Mexera, pa su, uprkos velikoj inicijativi PSG uslijedili produžeci.

I u dodatnom vremenu tim iz prijestolnice bio je ofanzivniji, ali “Sveci” nisu uspjeli da postignu gol. U finišu drugog produžetka Mbappe je za užasan start kažnjen direktnim crvenim kartonom.

Potom se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, a oba tima su fantastično šutirala u uvodnih pet serija i svaki od desetorice šutera sigurno je postigao gol. U šestoj seriji Ismaila Sarr je bio siguran za Rennes, a tragičar Parižana bio je rezervista Cristopher Nkunku, koji je šutirao preko gola i donio trofej Rennesu.

Nakon susreta upriličena je ceremonija dodjele priznanja igračima i stručnim štabovima koju je ružnim potezom obilježio Neymar udarivši jednog od navijača koji ga je snimao mobitelom. Pogledajte kako je to izgledalo.

Osim sukoba sa navijačem, Brazilac je stigao da “potkači” i svoje suigrače, kojima je zamjerio na pristupu:

“Puno njih mi djeluje izgubljeno. Moraju manje pričati, a više slušati. Nekad netko od starijih igrača nešto govori, a njih nije briga. Trener nešto govori, a njih opet nije briga. Nedostaje im poštovanja. Ja se nisam tako ponašao u njihovim godinama”.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!