NaslovnicaVijestiNeymar kupuje i spašava svoj bivši klub?

Neymar kupuje i spašava svoj bivši klub?

Brazilska zvijezda, Neymar, ponovno je u središtu pažnje, ali ovoga puta ne zbog svojih izvanrednih igračkih sposobnosti. Slavni brazilski nogometaš razmatra mogućnost kupovine svog nekadašnjeg kluba, Santosa, koji se trenutno bori s financijskim poteškoćama i ispadanjem iz elitnog ranga brazilskog nogometa.

Santos FC, jedan od najvećih i najprepoznatljivijih klubova u Brazilu, suočava se s teškim vremenima. Krajem prošle godine prvi put u svojoj povijesti klub je ispao iz elitne lige, što je šokiralo mnoge njegove dugogodišnje navijače. Financijski teret od 130 milijuna eura dodatno otežava situaciju, stvarajući potrebu za hitnim spasiteljem.

Upravo u tom kontekstu pojavljuju se informacije da bi Neymar mogao biti ključni faktor u spašavanju kluba iz kojeg je započeo svoju slavnu karijeru. Neymar, koji je svoje prve korake kao profesionalac napravio u dresu Santosa, pokazuje interes za sudjelovanje u kupovini kluba. Prema izvorima iz Brazila i Španjolske, Neymar bi se u tom poduhvatu udružio sa svojim ocem.

Ovaj potez bio bi sličan onome koji je legendarni Ronaldo Nazario poduzeo s Cruzeirom 2021. godine. Ronaldo je, nakon što je klub ispao u niži rang, kupio većinski udio dionica za 80 milijuna eura te je uspio ekipu vratiti u viši rang samo devet mjeseci kasnije. Neymar, s obzirom na svoj značajan ugovor u Saudijskoj Arabiji koji mu donosi 100 milijuna eura po sezoni, vjerojatno ima financijske kapacitete za ovakav poduhvat.

Uz nadu u bolju budućnost, ovo bi moglo označiti početak novog poglavlja za Santos i potvrditi Neymarovu duboku povezanost s klubom koji je oblikovao njegovu nogometnu karijeru.

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!