NaslovnicaVijestiNeymar obećao Messiju da neće otići u Real Madrid, ali uz jedan...

Neymar obećao Messiju da neće otići u Real Madrid, ali uz jedan uslov

U posljednje vrijeme pojavilo se dosta špekulacija o mogućem povratku Neymara u La Ligu, samo nekoliko mjeseci nakon što je iz iste otišao u Paris Saint-Germain za čak 222 miliona eura, postavivši tako novi rekord kao najskuplji igrač svih vremena.

Neymar obećao Messiju

Unatoč što je impresionirao ove sezone u dresu Parižana, za njega je ona gotova jer je pretrpio povredu, zbog koje je išao na operaciju.

Španjolski mediji su objavili vijest kako je njegov prelazak u Paris Saint-Germain samo dio procesa njegovog odlaska u najvećeg rivala Barcelone Real Madrid. Kako piše Mundo Deportivo, 26-godišnjak je poslao poruku bivšem suigraču i zvijezdi Barcelone Lionelu Messiju da neće otići na Santiago Bernabeu sve dok ima priliku da se ponovo vrati na Camp Nou, što je teško za očekivati s obzirom da je privukao veliki bijes navijača katalonskog kluba prošlog ljeta.

Pored toga, Barca je potrošila velike novce kako bi nadoknadila njegov odlazak, a u klub su stigli Ousmane Dembele i Philippe Coutinho, a navodno je već planiran i dolazak Antoinea Griezmanna iz Atletico Madrida sljedećeg ljeta. Ukoliko Francuz dođe u klub, zasigurno je da se povratak Neymara neće dogoditi, što ostavlja veliku mogućnost njegovog potencijalnog transfera na Santiago Bernabeu.

[su_no1forfootball]

Tamo bi sigurno imao sigurno mjesto u početnih 11, s obzirom da predsjednik kluba Florentino Perez planira remont tima. Španjolsku prijestolnicu najvjerovatnije napuštaju Karim Benzema i Gareth Bale, a pored Neymara, kao njihove zamjene još se spominju i Robert Lewandowski, Harry Kane i Eden Hazard.

Neymar je u dresu Paris Saint-Germaina odigrao ukupno 30 utakmica u svim takmičenjima, postigao 29 golova i podijelio 19 asistencija. Vodeći je kandidat za igrača sezone u francuskom prvenstvu, gdje u 20 nastupa ima 20 golova i 15 asistencija. Njegov tim je ranije ovog mjeseca ispao iz Lige prvaka upravo protiv Real Madrida, koji ih je savladao i u uzvratnoj utakmcii odigranoj na Parku prinčeva, te ukupnim rezultatom 5-2 prošao u četvrtfinale.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!