NaslovnicaVijestiNeymar otkrio ime svog idola

Neymar otkrio ime svog idola

U izjavi za Goal.com Neymar je priznao da je njegov najveći idol Robinho, te da je cijelu mladost proveo pokušavajući imitirati poteze bivše zvijezde Santosa u nadi da će jednog dana postati jednako dobar kao i njegov heroj iz djetinjstva.

Neymar otkrio ime svog idola

Barcelonin as se danas smatra najboljim mladim igračem svijeta, a na dodjeli za Zlatnu loptu početkom ove godine osvojio je treće mjesto potpuno zasluženo.

Neymar je prilično skroman i tvrdi da on ne bi bio igrač kakav je danas da nije bilo Robinha, čiju igru je pomno proučavao kao dječak dok je Brazilac u dresu Santosa i brazilske reprezentacije impresionirao svijet svojim nastupima u periodu od 2002. do 2005. godine.

“Počeo sam igrati nogomet u školi još u Sao Vicenteu kada sam imao pet, šest godina. To su bili moji prvi koraci, sa tom djecom, a od tada nisam odustao.”

“Međutim, kada sam počeo pratiti Santos, Robinho je bio moj obiljeni igrač. On je moj najveći idol. Danas ih imam mnogo, nakon što sam saznao mnogo više o nogometu, ali tada sam bio veliki obožavatelj Robinha.”

“Uvijek sam pokušavao uraditi ono što je on radio, njegove poteze, igru i golove. Počeo sam trenirati to sve jednog dana, kaako bih postao nogometaš poput njega što je više moguće.”

Neymar je čak uspio i zaigrati uz Robinha dok je 32-godišnjak kratko boravio u Santosu 2010. godine, a nakon toga su suigrači u reprezentaciji, gdje je Neymar direktno od Robinha učio nove poteze i vještine.

“Naučio sam svoje trikove gledajući videe na internetu sa prijateljima. Uvijek sam pokušavao kopirati na terenu ono što sam vidio kod kuće, ono što sam naučio od prijatelja. Međutim, morate ponavljati to ponovo i ponovo kako biste u potpunosti savladali na terenu.”

Neymar je zbog svog prepoznatljivog driblinga naišao na kritike nakon prošlogodišnjeg finala Kupa kraja između Barcelone i Athletic Bilbaa, kada su ga protivnički igrači optužili za manjak poštovanja prema protivniku.

“Uradio sam neke trikove o kojima su ljudi počeli pričati”, izjavio je Neymar koji je u tom finalu postigao drugi gol u pobjedi rezultatom 3-1 na Camp Nouu.

“Neki od tih trikova su izazavali rasprave među ljudima koji ne vole ovakav način igre, ali ja ne brinem o tome. Uvijek sam driblao sa razlogom i uvijek sam imao namjeru postići gol.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!