NaslovnicaVijestiNeymar poslao poruku preko Instagrama nakon plasmana u finale

Neymar poslao poruku preko Instagrama nakon plasmana u finale

Paris Saint-Germain se plasirao u finale Lige prvaka po prvi put u klupskoj istoriji, nakon ubjedljive pobjede u polufinalu protiv Leipziga, a zvijezda PSG-a Neymar poslao je poruku preko svog Instagram profila, proslavljajući veliki uspjeh.

Paris Saint-Germain je u utorak izborio prvo finale Lige prvaka u svojoj istoriji. Parižani su sa visokih 3:0 slavili protiv jednog od najugodnijih iznenađenje ovogodišnjeg takmičenja, RB Leipziga.

Iako je Neymar u uvodnim minutama promašio stopostotnu priliku, defanzivac Marquinhos u 13. minutu dovodi “Prinčeve” u vodstvo. PSG je pravio priliku za prilikom pred golom Leipziga, mada je i njemački sastav imao svoje šanse. Ipak, u 42. minuti “ukazao” se Angel Di Maria koji je jednu sjajno propuštenu loptu od Neymara pretvorio u pogodak. Sa solidnih 2:0 Francuzi su otišli na odmor.

U nastavku nogometaši RB Leipziga stavili su sve karte u napad, ali jednostavno večeras nije bila njihova noć. U jeku njihovih napada PSG preko Juana Bernata povisuje na nedostižnih 3:0, što je bio i konačan rezultat susreta.

Brazilski reprezentativac nije bio strijelac u ubjedljivom trijumfu 3:0 (asistirao je Di Mariji za drugi gol), ali mu to nije smetalo da pokaže koliko su ga obuzele emocije.

“Tata je u finalu,” poručio je Neymar putem Instagram storyja.

Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi je takođe bio presrećan: “Ovo je istorijsko veče za klub. Nevjerovatno. Ponosan sam na klub, ovo nam je prvo finale. To je naš san, ali ne možemo da se zaustavimo,” izjavio je gazda Parižana.

Parižani u borbi za naslov čekaju boljeg iz duela Bayern – Lyon koji je na programu u srijedu. Finale je 23. kolovoza na stadionu da Luz u Lisabonu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!