NaslovnicaVijestiNEYMAR POSTAVIO USLOV REAL MADRIDU: Dovedite njih dvojicu i dolazim i ja!

NEYMAR POSTAVIO USLOV REAL MADRIDU: Dovedite njih dvojicu i dolazim i ja!

Zvijezda Paris Saint-Germaina i reprezentativac Brazila Neymar postavio je ogroman uslov koji će predsjednik Real Madrida morati ispuniti ukoliko ga želi namamiti na Santiago Bernabeu sljedećeg ljeta.

Neymar postavio uslov Real Madridu

Los Blancosi se već dugo vremena povezuju sa dovođenjem bivšeg napadača velikog rivala Barcelone, a do transfera bi moglo već doći na kraju trenutne sezone. Neymar je svjestan kako ga je predsjednik ‘kraljevskog’ kluba Florentino Perez želio dovesti još u vrijeme kada je odlazio iz Santosa, te navodno ne bi imao ništa protiv povratka u Španjolsku, ali samo ukoliko se ispuni jedan veliki uslov.

Riječ je o dolasku još dva pojačanja, prvi od njih je Eder Militao iz Porta, koji bi koštao oko 50 miliona eura, dok je drugi napadač Liverpoola Roberto Firmino, sa kojim je Neymar jako dobar prijatelj. Međutim, njegov dolazak bi mogao biti vrlo kompliciran, s obzirom da bi Redsi za njega tražili čak oko 100 miliona eura, te je teško za očekivati da će ga Jurgen Klopp uopće pustiti da ode.

Od ostalih uslova, Neymar navodno traži i ostanak još četvorice igrača, odnosno sunarodnjaka Casemira, Viniciusa Juniora i Rodryga Goesa, kao i Isca. I dok je Casemiro jedan od ključnih igrača Los Blancosa, ostala dvojica bi mogli napustiti klub ukoliko dođe neko bolje krilo, dok Isco nije u planovima trenera Santiaga Solarija, te je njegova budućnost u klubu neizvjesna.

Međutim, ukoliko Solari ode na kraju sezone, španjolski reprezentativac će najvjerovatnije ostati. Pored Neymara, druga najvažnija meta Florentina Pereza sljedećeg ljeta će zasigurno biti krilni igrač Chelseaja Eden Hazard, koji je nebrojeno puta priznao kako mu je želja obući bijeli dres.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!