NaslovnicaVijestiNEYMAR PRONAŠAO NAČIN: Želi iskoristiti pomoć FIFA-e kako bi napustio PSG!

NEYMAR PRONAŠAO NAČIN: Želi iskoristiti pomoć FIFA-e kako bi napustio PSG!

Zvijezda Paris Saint-Germaina Neymar nije uspio napustiti francuski klub u ovom ljetnom prelaznom roku, koji je završio u utorak, iako se neprestano cijelo ljeto povezivao sa odlaskom.

Neymar pronašao način da napusti PSG

Međutim, čini se kako drama o njegovom odlasku iz francuske prijestolnice neće završiti ovdje, s obzirom kako su njegovi odvjetnici navodno pronašli način da mu ispune tu želju već sljedećeg ljeta, a čelnici PSG-a se uopće ništa neće ni pitati.

Naime, glavnu ulogu u svemu će igrati krovna organizacija u nogometu FIFA. Španjolske novine Mundo Deportivo su izvijestile kako će Neymar iskoristiti njen članak 27. pravilnika o transferu igrača. U tom članku se navodi kako svi igrači koji su u trećoj godini ugovora sa određenim klubom imaju pravo zatražiti od FIFA-e da intervenira i pomogne im da napuste taj klub, a to se posebno odnosi na one igrače koji nemaju nikakvu otkupnu klauzulu u svojim ugovorima.

Kada je u pitanju ovo pravilo, mora se uzeti u obzir još jedan uvjet kako bi se pomoglo igračima u ovakvim situacijama, a riječ je o produženjima ugovora. Ukoliko je igrač još uvijek pod originalnim ugovorom, koji je potpisao kada je stigao u klub, FIFA može postaviti određenu klauzulu, koja zavisi od cifre koju je klub platio za igrača i samo ostvarenje transfera.

Prema proračunima koje su navodno napravili Neymarovi odvjetnici, cifra koju bi FIFA postavila u Neymarovom slučaju bi iznosila oko 170 miliona eura. To bi Brazilcu omogućilo da napusti Park prinčeva, a da se uprava Paris Saint-Germaina uopće ništa ne pita, ali i dalje ostaje pitanje da li će ijedan klub na svijetu platiti tu cifru za njega.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!