NaslovnicaVijestiNEZADOVOLJNA: Evo koga je majka Cristiana Ronalda okrivila što njen sin nema...

NEZADOVOLJNA: Evo koga je majka Cristiana Ronalda okrivila što njen sin nema više Zlatnih lopti!

Majka zvijezde Juventusa i jednog od najboljih igrača u povijesti nogometa Cristiana Ronalda mišljenja je kako bi njen sin osvojio više individualnih nagrada u karijeri da nije ‘nogometne mafije’.

Ronaldova majka nezadovoljna

Portugalac se već više od desetljeća smatra jednim od najboljih igrača svijeta, a dokaz za to je svakako pet Zlatnih lopti koje je osvojio u dosadašnjoj karijeri.

Međutim, njegova majka, Dolores Aveiro, u intervjuu za portugalske medije izjavila je kako smatra da je 34-godišnjak trebao dobiti više individualnih priznanja. Naime, rekla je: “Postoji mafija, to je prava riječ kojom bih to definirala. Da, postoji mafija u nogometu. Da ne postoji, moj sin bi osvojio više nagrada.”

“Ukoliko pogledate sve što se dogodilo, shvatit će te da postoji mafija. Da je kojim slučajem Španjolac ili Englez ne bi mu radili to što su mu radili. Međutim, budući da je Portugalac i da je iz Madeire, to se dogodilo.”

Aveiro je i ranije spominjala ‘nogometnu mafiju’ kada je davala izjave vezane za Ronalda. Naime, kada je Luka Modrić osvojio Zlatnu loptu prošle godine, ona je na svom instagram profilu napisala: “Nažalost, ovo je svijet u kojem živimo, pokvaren mafijom i je***im novcem.”

Cristiano se nedavno našao u finalnom izboru za FIFA-inu nagradu za najboljeg igrača svijeta, a na kraju je završio na trećem mjestu iza osvajača Lionela Messija i drugoplasiranog Virgila van Dijka. Ipak, ima priliku da osvoji Zlatnu loptu ove godine, koju po običaju dodjeljuje francuski nogometni magazin France Football.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!