NaslovnicaVijestiNEZAPAMĆENO: Finale Lige Europe na polupraznom stadionu!

NEZAPAMĆENO: Finale Lige Europe na polupraznom stadionu!

Finale Lige Europe biće odigrano u srijedu 29. maja u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu, a po svemu sudeći, očekuje nas nesvakidašnji ambijent.

finale Lige Europe

Za trofej drugog po jačini europskog natjecanja boriće se dva kluba iz Londona, Chelsea i Arsenal. Finale kojeg se po atraktivnosti ne bi postidjela ni Liga prvaka, u kojoj će se također dva engleska kluba boriti za trofej (Liverpool i Tottenham), no uprkos tome, UEFA se suočava sa velikim problemom.

Naime, oba kluba dobila su po 6.000 ulaznica za svoje navijače, a samo šest dana prije finala oba kluba prodala su manje od 6.000 ulaznica! Olimpijski stadion u Bakuu kapaciteta je 68.700 mjesta, što je više čak i od stadiona Wanda Metropolitano u Madridu, na kojem se igra ovogodišnje finale Lige prvaka.

Navodno, mnogi engleski navijači odustali su od puta dalekog čak 4.000 kilometara jer im je to predaleko i preskupo, a pitanje je koliko će biti interesovanje lokalnih fanova. Svakako, za očekivati je da se najviše ulaznica rasproda u posljednjim danima, ali kako stvari stoje, teško da se može očekivati pun stadion.

Ovo je prvo europsko finale koje će se odigrati u Azerbejdžanu, zemlji koja u posljednjim godinama mnogo ulaže u promociju turizma, a na Olimpijskom stadionu u Bakuu će se naredne godine odigrati četvrtfinale i tri grupne utakmice Europskog prvenstva 2020.

Kao i uvijek, veliki broj ulaznica će biti podijeljen sponzorima, lokalnom organizacionom komitetu, nacionalnim savezima i predstavnicima medija, a ostaje da se vidi da li će sve to biti dovoljno za ambijent dostojan europskog finala.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!