NaslovnicaVijestiNEZAUSTAVLJIVA BARCA: Barcelona izjednačila rekord iz ere Pepa Guardiole

NEZAUSTAVLJIVA BARCA: Barcelona izjednačila rekord iz ere Pepa Guardiole

Nakon odlaska Neymara i nakon poprilično ( na prvi pogled) neuspješnog transfer roka, u ovoj sezoni Barceloni niko nije davao velike šanse za titulu u Španiji a posebno ne u Evropi. Četa novog trenera Ernesto Valverdea je dokazala svima suprotno i iznenadila čak i one najveće optimiste. Sjajne partije u ovoj sezoni dovele su Barcu na korak do klupskog rekorda.

Barcelona izjednačila rekord

Barcelona u Eibaru nije impresionirala, ali su na kraju ipak slavili. Klub koji već dugi niz godina redovno stvara probleme španjolskoj eliti i ovaj puta je namučio Barcelonu. Na kraju, nakon velike borb Barca je slavila 2:0 te su na taj način došli do korak od rekorda, odnosno izjednačili su rekord kluba od nevjerojatnih 31 uzastopnih utakmica bez poraza.

Zadnji poraz, Barca je upisala u aprilu prošle godine u Malagi, nakon čega je uslijedila izvanredna serija sa kojom su čak i izjednačitli postignuće ekipe Josepa Guardiola iz sezone 2010/11 koja se smatra jednom od najboljih u historiji kluba.

>> STRAHOVI: Da li je Barcelona pogriješila što je kupila ovog igrača?

„Vrlo smo zadovoljni zbog načina kako se situacija razvija, tako da je to razlog zbog kojeg i igramo dobro. Međutim, ne smijemo prestati i popustiti sa ovakvim partijama”, rekao je nakon utakmice, Ernesto Valverde, koji je u svooj prvoj sezoni na Nou Campu postigao izvanredan uspjeh.

[su_bonus]

Barcelona je trenutačno jedina momčad u pet najmoćnijih prvenstva koja još nije pretrpjela poraz. U 24 utakmice upisali su 19 pobjeda i 5 remija i trenutno imaju utakmicu više i deset bodova prednosti nad svojim najbližim rivalom Atletico Madridom. Barcelona sredinom tjedna putuje u London na dvoboj sa Chelseajem, a potom će  pred svojim navijačima imati priliku protiv rivala Girone da postave apsolutni rekord za broj uzastopnih utakmica bez poraza.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!