NaslovnicaVijestiNEZAUSTAVLJIVI: Ajax slavio i u polufinalu protiv Tottenham Hotspura!

NEZAUSTAVLJIVI: Ajax slavio i u polufinalu protiv Tottenham Hotspura!

Nakon izbacivanja Real Madrida u osmini finala, a zatim Juventusa u četvrtfinalu, Ajax je na dobrom putu da izbaci i Tottenham Hotspur i prođe u finale Lige prvaka.

Ajax slavio protiv Tottenhama

Naime, nizozemski velikan je večeras slavio minimalnim rezultatom na gostovanju kod Spursa, u okviru prve utakmice polufinala najelitnijeg europskog klupskog takmičenja.

Jedini gol na susretu postigao je Donny van den Beek u 15. minuti. Neres je sjajno prošao po lijevoj strani, zatim vratio loptu nazad do Schonea, koji ju je proslijedio do Ziyecha, na čije dodavanje ka Van den Beeku iz kaznenog su ispala čak trojica Tottenhamovih defanzivaca. 22-godišnjak se tako našao jedan na jedan sa Hugom Llorisom, te bez problema poslao loptu u mrežu domaćina.

Dominacija gostiju se zatim nastavila, do 20. minute imali su čak preko 60 posto posjeda lopte. U 24. minuti novu priliku je imao Van de Beek, ali je sjajno reagovao Lloris. Pred kraj prvog poluvremena defanzivac Tottenhama Jan Vertonghen je imao sudar u protivničkom kaznenom prostoru sa golmanom Onanom, nakon čega nije mogao nastaviti susret, te ga je zamijenio Sissoko.

Tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme, a u nastavku je Tottenham ubacio u brzinu više i povećali presing, ali nisu uspjeli kreirati prave prilike. U 78. minuti Ajax je imao sjajnu priliku da postigne i drugi gol. Mazraoui je prošao po desnoj strani, dodao loptu do Tadića u sredini, koji je pronašao Neresa na lijevoj strani, a ovaj je uputio prizeman udarac u suprotni ugao, ali lopta je pogodila stativu.

Pochettino je deset minuta prije kraja u igru odlučio uvesti Daviesa i Foytha, ali njegov tim nije uspio izjednačiti. Ajax tako ima veliku prednost pred uzvratni susret, koji je na rasporedu sljedeće srijede.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!