NaslovnicaVijestiNICOLAS PEPE OTKRIO: Evo zašto je izabrao Arsenal ispred Bayern Munchena!

NICOLAS PEPE OTKRIO: Evo zašto je izabrao Arsenal ispred Bayern Munchena!

Napadač Arsenala Nicolas Pepe priznao je kako je njegova odluka da se proteklog ljeta pridruži londonskom klubu bila iznenađujuća, ali je i dodao kako se nada da će ostvariti svoje snove u dresu ‘Topnika’.

Pepe otkrio zašto je došao u Arsenal

Reprezentativac Obale Bjelokosti je u ljetnom prelaznom roku stigao na Emirates iz Lillea za čak 80 miliona eura, što je novi rekord Arsenala kada su u pitanju transferi.

24-godišnjak se pored ‘Topnika’, povezivao i sa odlaskom u Bayern Munchen i Juventus, ali se ipak odlučio za dolazak na otok. Njegov bivši trener Christophe Galtier nekoliko puta je u intervjuima nagovijestio kako će Pepe otići na Allianz Arenu, a i on sam priznaje kako je odluka o dolasku u Arsenal iznenadila mnoge.

Pepe je u intervjuu za Canal rekao: “Christophe Galtier je zamišljao kako ću otići u Bayern, ali donio sam drugu odluku koja je možda iznenadila ljude, jer sam došao u klub koji nije u Ligi prvaka. Međutim, ovo je također klub sa velikim ambicijama, igramo Europsku ligu koja je također europsko takmičenje. Želimo ga osvojiti.”

“Unai Emery je navikao na ovo takmičenje, osvojio ga je već sa Sevillom, a prošle sezone je stigao do finala. Ove sezone cilj nam je biti bolji i osvojiti Europsku ligu.”

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!