NaslovnicaVijestiNije dugo čekao na odgovor: Ramos odbrusio Piqueu!

Nije dugo čekao na odgovor: Ramos odbrusio Piqueu!

Defanzivac Barce Gerard Pique nije mogao lako da se pomiri sa porazom od Real Madrida u El Clasicu, kojim je Barca ponovo prepustila prvo mjesto najvećem rivalu. Pique je izjavio da je ovo “najgori Real Madrid” protiv kojeg je igrao, a ubrzo mu je stigao odgovor od kolege na drugoj strani, Sergija Ramosa.

“U prvom poluvremenu smo bili dominantni. Ovo je bio najgori Real Madrid u prvom poluvremenu protiv kojeg sam igrao na Bernabeu. Mi smo propustili svoje prilike i sami smo krivi za poraz jer smo u drugom poluvremenu stali, rekao je Pique, i dodao:

“Nije to nikakva posebna kritika, svatko ima svojih problema, nismo niti mi u najboljem stanju. Da smo realizirali svoje prilike u prvom dijelu u nastavku bi njima bilo puno teže. Ova pobjeda ih je podigla, ali to ne znači da smo mi potonuli. Ima još puno do kraja.”

Nije dugo čekao na odgovor iz protivničkog tabora, a Piqueu izjavu prokomentirao je reprezentativni kolega i kapetan “kraljevskog kluba” Sergio Ramos.

“Poštujem svačije mišljenje, ali nemam ništa protiv da i u budućnosti pobeđujemo, sa tako lošim sastavom i tako lošom igrom. Mislim da smo taktički bili jako dobri, da smo strpljivo sačekali svoje šanse i da smo zasluženo pobedili”, rekao je Ramos.

Na novinarsko pitanje “kako su zaustavili Mesija”, stub odbrane Reala rekao je i ovo:

“Leo konstantno unosi nemir u protivničku odbranu i uvek ga morate pratiti. Poseban akcenat stavili smo na tu činjenicu, bili smo konstantno u njegovoj blizini i u isto vreme trudili smo se da mu blokiramo prostor”, rekao je Ramos.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!