NaslovnicaVijestiNIJE NIMALO ZADOVOLJAN: Klopp bijesan napustio intervju nakon što je uputio kritike...

NIJE NIMALO ZADOVOLJAN: Klopp bijesan napustio intervju nakon što je uputio kritike na račun Neymara!

Trener Liverpoola Jurgen Klopp uputio je velike kritike na račun Neymara, kao i njegovih suigrača, prije nego što je napustio intervju nakon poraza njegovog tima na gostovanju kod Paris Saint-Germaina. Parižani su sinoć na svom terenu slavili 2-1 u petom kolu grupne faze Lige prvaka, te sada postoji velika mogućnost da ‘Redsi’ ne obezbijede učešće u nokaut fazi najelitnijeg europskog klupskog takmičenja, unatoč tome što su prošle sezone stigli čak do finala.

Klopp kritikovao Neymara nakon poraza

Domaćin je poveo već u 13. minuti, kada je strijelac bio Juan Bernat, da bi pred kraj poluvremena, odnosno u 37. minuti majstorski gol postigao Neymar na asistenciju Edinsona Cavanija. Ipak, pred odlazak na odmor na 2-1 iz penala je smanjio James Milner, ali se do kraja rezultat nije mijenjao. Unatoč tome što je Klopp u nastavku bacio sve karte u napad, njegov tim nije uspio postići gol, a veliku ulogu u tome igrala je i taktika PSG-a. Naime, Tuchelovi igrači su na sve načine pokušavali ‘ukrasti’ vrijeme.

‘Redsi’ su na utakmici napravili čak 20 prekršaja, a Klopp je optužio Neymara, kao i njegove suigrače, kako su često glumili. U intervjuu za beIN Sports, on je nakon poraza rekao: “Pokušali smo promijeniti igru nakon poluvremena, ali vidjeli ste što se dogodilo. Izgubili smo, oni su postigli dva gola, mi jedan. Međutim, bilo je toliko prekida na utakmici. Svi znaju što su oni željeli uraditi, posebno što Neymar voli raditi. Dobili su 50 slobodnih udaraca, izgledali smo kao mesari, ali mi smo potpuno normalna nogometna ekipa. Padali su u svakoj situaciji, to je nevjerovatno. Bilo je jako teško nositi se s tim, i očito je kako nam to nije pomoglo.”

Na pitanje novinara da li je Neymarovo ponašanje tokom utakmice razlog njegovih frustracija, Klopp je kratko odgovorio: “Rekao sam što sam imao za reći, to je sve”, prije nego što je napustio intervju. Zatim, u drugom intervjuu njemački stručnjak je dodao: “Početak utakmice je bio onakav kakav smo očekivali, vrlo divlji i intenzivan, preuzeli su sav rizik. Postigli su dva gola, i morali smo ostati u igri. Pokušali smo sve, ali nismo imali dovoljno čistih prilika. Imali smo dvije ili ti obećavajuće prilike, ali smo donijeli pogrešne odluke.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!