NaslovnicaVijestiNijemac okrenuo ploču: Klopp sada ima drugačije mišljenje o VAR-u

Nijemac okrenuo ploču: Klopp sada ima drugačije mišljenje o VAR-u

Trener Liverpoola Jurgen Klopp kaže da je promijenio mišljenje o VAR sustavu, za koji je nekada smatrao da je dobra stvar za nogomet.

Liverpul je poslednji susret grupne faze Lige prvaka igrao u Danskoj protiv Midtjyllanda. Utakmica je završena neriješenim rezultatom 1:1, a glavnu ulogu na utakmici imao je VAR.

Redsi su poveli golom Salaha u 55. sekundi, a ishod utakmice u drugom poluvremenu oblikovao je VAR – dosuđen je penal za dansku ekipu, a onda su poništena i dva pogotka, po jedan na obe strane.

“Bio sam jedan od onih koji su govorili da je VAR dobra stvar. Sada nisam više toliko siguran. Ali, sada ga imamo”, rekao je njemački trener posle utakmice.

Kao jednu od glavnih zamjerki na sustav, Klopp je naveo da pregledavanje spornih sutuacija predugo traje.

“Predugo je trajalo. Možda su odluke na kraju ispravne, ali je previše komplikovano. Gledali su snimak tri-četiri minuta, a igrači su stajali na hladnoći. To zaista ne pomaže”, rekao je Klopp.

VAR je iz tjedna u tjedan u centru pažnje ljubitelja nogometa. Dok neki smatraju da igra mora da trpi, kako ne bi bila ugrožena regularnost utakmica, drugi tvrde da “kompjuterizacija” nije u duhu nogometne igre i u velikoj mjeri negativno utiče na ritam utakmica.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!