NaslovnicaVijestiNIKADA ZABORAVLJENO FINALE COPA AMERIKE: Sjećate se kada je Paragvaj stigao do...

NIKADA ZABORAVLJENO FINALE COPA AMERIKE: Sjećate se kada je Paragvaj stigao do finala bez ijedne pobjede!?

Copa Amerika je skoro došla do finalne faze sa nokautom koji je počeo ovog tjedna.

NIKADA ZABORAVLJENO FINALE

S obzirom da je iza njih grupna faza, bilo koja od preostalih osam zemalja imat će dobre šanse da idu do kraja u Brazilu.

Ali onaj tko osvoji trofej na Maracani 7. srpnja, doznat će da je pobjeda u nokaut turniru potpuno drugačiji rezultat od završetka sezone na vrhu tabele.

Momčad rijetko može proći kroz sve tri grupne utakmice bez postizanja golova, a zaista je velika konkurentnost na bilo kojem turniru gdje se ostvaruje kvalifikacija.

Copa Amerika tipizira ovaj pojam u smislu da Brazil i kontinentalni susjedi u Argentini predstavljaju istinsku prijetnju.

U stvari, nijedan od dva povijesna diva nije pobijedio ni u jednom od prethodna tri izdanja.

Urugvaj je prije osam godina uzeo krunu od Brazila, a sada Čile ganja treći uzastopni naslov.

Čini se da Copa Amerika izvuče ono najbolje od svojih sudionika, iako nije tako uvijek.

2011. godine, Paravaj se sigurno etablirao kao najsrednjiji finalist koji je ikada bio na turniru.

Venecuela – Argentina: Najava četvrtfinala Copa Amerike!

Vođeni Gerardom Martinom, Paragvaj je započeo svoju kampanju od 0-0 protiv Ekvadora.

Ne najgori rezultat, ali svakako onaj koji je ostvaio prostora za poboljšanje.

Uspjeli su u drugoj utakmici protiv Brazila iako su izgledali kao tim koji će pobijediti sa 2-1, međutim Fred je vratio Brazila u igru u 89. minuti.

U očajničkom pokušaju da uzme sva tri boda iz posljednje utakmice protiv Venezuele, Paragvaj je imao veliki posao, ali je imao rezulta od 3-1 u svoju korist samo pet minuta do kraja utakmice.

Međutim, Martinova ekipa je nekako dopustila Miku i Grenddy Perozu da pronađu mrežu dva puta u tri minute.

Bez ijedne pobjede na tabeli, Paragvaju bi se moglo oprostiti zbog toga što su mislili da će ispasti i da se njihov turnir završio.

Međutim, zahvaljujući kontraverznom najboljem trećem mjestu, Paragvaj se uvukao u posljednjih osam uz Peru, ostavljajući Kostariku – koja je zapravo ostvarila pobjedu – da spakira svoje torbe.

Martino je u prvoj prepreci igrao protiv Brazila, ponavljajući svoj remi od 0-0 prije nego što je osigurao prolaz do polufinala putem jedanaesteraca (2-0).

Tamo su se ponvoo susreli sa Venecuelom, samo što su ovaj put odigrali 120 minuta bez golova, što je riješeno pute jedanaesteraca (5-3=

Dakle, prilično čudno, Paragvaj se našao u finalu sa Urugvajom.

Na račun onoga što bi bio smiješan rezultat, nedostatci Paragvaja bili su izloženi talentiranoj i dobro uvježbanoj jedinici Oscar Tabareza u sveobuhvatnom porazu od 3-0.

Iako su završili na drugoj poziciji, Paragvajev poduhvat na Copa Americi 2011. godine nikada neće biti zaboravljen.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!