NaslovnicaVijestiNIŠTA OD MANCHESTER UNITEDA: Paulo Dybala sutra potpisuje za drugi klub iz...

NIŠTA OD MANCHESTER UNITEDA: Paulo Dybala sutra potpisuje za drugi klub iz Premier lige!

Kako su danas izvijestili engleski i talijanski mediji, zvijezda Juventusa Paulo Dybala pristao je na transfer u Tottenham Hotspur, ali jedna stvar stoji na putu Spursima u dovođenju Argentinca.

Dybala odlazi u Tottenham Hotspur

On se već nekoliko tjedana povezuje sa odlaskom iz Torina, a navodno je bio na korak od odlaska u Manchester United, ali izgleda kako od toga neće biti ništa.

Međutim, u sve se sada uključio i Tottenham Hotspur, koji je po svemu sudeći postigao dogovor sa ‘Starom damom’ i sa samim igračem. Ipak, veliki problem u realizaciji ovog transfera predstavljaju Dybalina autorska prava za fotografije.

Naime, ta prva su trenutno u vlasništvu kompanije Star Image, čije je sjedište na Malti, te će njihov otkup koštati više miliona eura. Iako su brojni talijanski mediji objavili informaciju kako je riječ o 45 miliona eura, engleski mediji pišu kako je ta cifra daleko manja.

Međutim, taj dodatni trošak će znatno otežati stvari Tottenham Hotspuru, s obzirom da su ranije ovog ljeta već potrošili oko 60 miliona eura na dovođenje Tanguya Ndombelea iz Lyona. S obzirom da je ovo ozbiljan problem, nije poznato da li će se transfer uopšte realizovati, jer Spursi imaju vremena do sutra, odnosno do 18 sati, kada se završava prelazni rok za klubove iz Premier lige.

Iako su male, šanse i dalje postoje. U međuvremenu, u klub iz sjevernog Londona sutra bi trebao stići i Ryan Sessegnon za oko 30 miliona eura iz Fulhama, sa kojim Tottenham pregovara od samog početka prelaznog toka. Navodno, dogovor je već postignut, a sutra će igrač i službeno biti predstavljen.

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!