NaslovnicaVijestiNISU DOBILI POZIV: Tim od 11 sjajnih igrača koji neće nastupiti na...

NISU DOBILI POZIV: Tim od 11 sjajnih igrača koji neće nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu!

Danas je bio rok za reprezentacije koje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu da predaju FIFA-i liste od 23 igrača koji putuju u Rusiju.

Igrači koji ne idu na Svjetsko prvenstvo

I dok su mnoge reprezentacije to učinile ranije, izbornik Njemačke, jednog od favorita za osvajanje prvenstva, Joachim Low odlučio je listu predati danas, te je izazvao veliku pažnju nogometne javnosti zbog jedne odluke.

Naime, on je sa liste odlučio izostaviti zvijezdu Manchester Cityja i statistički ubjedljivo najboljeg Nijemca u ligama petice u protekloj sezoni Leroya Sanea, a umjesto njega priliku je dobio Julian Brandt. Ipak, Sane nije jedina zvijezda koja ovog ljeta neće nastupiti u Rusiji. Mnogi drugi izbornici su napravili slične poteze, a donosimo vam tim sastavljen od 11 najboljih igrača na svijetu koji propuštaju put u Rusiju.

Golman

Bernd Leno (Njemačka – Bayer Leverkusen)
26-godišnji Bernd Leno, koji se u posljednje vrijeme povezuje sa prelaskom u Arsenal, imao je sjajnu sezonu u njemačkom klubu, koji je osvojio peto mjesto u Bundesligi. Njemačka na raspolaganju ima veliki broj kvalitetnih golmana, a poziv su dobili Manuel Neuer, Marc-Andre ter Stegen, te Kevin Trapp.

Defanzivci:

Sergi Roberto (Španjolska – Barcelona)
Roberto je bio jedan od ključnih igrača Barcelone u prethodnoj sezoni, u kojoj su Katalonci osvojili La Ligu i Kup Kralja. Međutim, to nije bilo dovoljno za izbornika Julena Lopeteguija, koji je odlučio pozvati samo jednog desnog beka, a riječ je o zvijezdi Real Madrida Daniju Carvajalu, kojeg će po potrebi najvjerovatnije mijenjati njegov suigrač Nacho.

Aymeric Laporte (Francuska – Manchester City)
Laporte je početkom ove godine postao drugi najskuplji defanzivac u povijesti ngoometa, kada je iz Athletic Bilbaa stigao u Manchester City za 65 miliona eura. Međutim, još uvijek nema niti jedan nastup za reprezentaciju Francuske, čiji izbornik Didier Deschamps je odlučio pozvati, po mišljenju mnogih, dosta lošijeg Adila Ramija, što je izazvalo brojne kritike navijača.

Javi Martinez (Španjolska – Bayern Munchen)
29-godišnji Javi Martinez za reprezentaciju Španjolske nije nastupio još od prošlog Svjetskog prvenstva, unatoč tome što se u potpunosti oporavio od brojnih povreda. U protekloj sezoni je odigrao ukupno 37 utakmica u dresu Bayerna, ali ni to nije bilo dovoljno za poziv u Rusiju.

Alex Sandro (Brazil – Juventus)
Izbornik Brazila Tite je imao težak izbor kada je u pitanju pozicija lijevog beka, a ispred zvijezde Juventusa, koja se povezuje sa odlaskom u Manchester United, priliku su dobili Marcelo i Filipe Luis.

[su_no1forfootball]

Veznjaci:

Adrien Rabiot (Francuska – PSG)
23-godišnjak je imao vrlo dobru sezonu u dresu novog francuskog prvaka, ali se nije našao na finalnoj listi. On je tu vijest teško prihvatio, te je poručio Deschampsu da ga ukloni i sa liste čekanja.

Radja Nainggolan (Belgija – Roma)
Ubjedljivo najveće iznenađenje koje su izbornici napravili je odluka Roberta Martineza da ne pozove Nainggolana. Iako se Radja smatra jednim od najboljih centralnih veznjaka na svijetu u ovom trenutku, izbornik Belgije se ipak odlučio za Axela Witsela, koji nastupa za kineski Tianjin Quanjian.

Leroy Sane (Njemačka – Manchester City)
Već navedeni Leroy Sane je u protekloj sezoni u dresu ‘Građana’ postigao 14 golova, podijelio 19 asistencija i izabran za najboljeg mladog igrača u Premier ligi. Uprkos tome, Low ga je odlučio izostaviti sa liste, te je umjesto njega pozvao Juliana Brandta.

Anthony Martial (Francuska – Manchester United)
Nepozivanje Martiala, koji je za reprezentaciju nastupao 18 puta, je također jedno od iznenađenja izbornika Francuske Didiera Deschampsa, koji ipak više vjeruje zvijezdi Marseillea Florianu Thauvinu.

Napadači:

Mauro Icardi (Argentina – Inter)
Icardi je proteklu sezonu završio kao najbolji strijelac Serije A sa 29 golova, ali je Jorge Sampaoli ispred njega odlučio pozvati Sergija Aguera i Gonzala Higuaina.

Alexandre Lacazette (Francuska – Arsenal)
Čak četvrti Francuz na ovoj listi, što dovoljno govori koliko sjajnih igrača ‘trikolori’ imaju u ligama petice, te su s razlogom jedni od najvećih favorita za osvajanje titule.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!