NaslovnicaVijestiNizozemska u velikim problemima: U prvoj utakmici bez ključnog igrača!

Nizozemska u velikim problemima: U prvoj utakmici bez ključnog igrača!

Nizozemska će u prvu utakmicu na Europskom prvenstvu protiv Ukrajine u nedelju ući bez Matthijsa de Ligta, dok se branič Juventusa oporavlja od ozljede prepona, potvrdio je izbornik Frank de Boer.

Nizozemska u velikim

“Prerano je i ne želimo riskirati sa njim, a imamo još dvije utakmice u grupnoj fazi”, rekao je De Boer novinarima na konferenciji u subotu.

“Njegova ozljeda nije toliko loša i sigurni smo da će igrati ulogu u sljedećoj utakmici.”

De Ligt je prošlog vikenda propustio posljednju pripremnu utakmicu Nizozemske protiv Gruzije, a njegovo odsustvo je veliki udarac s obzirom da na turnir dolaze bez svog drugog vodećeg braniča Virgila van Dijka.

Zvijezda Liverpoola se i dalje oporavlja od teške ozljede koljena.

De Boer također na turnir dolazi bez vratara Jaspera Cillessena, koji je izostao iz momčadi nakon pozitivnog testa na COVID-19.

Veteran Maarten Stekelenburg (38) će preuzeti tu poziciju.

“U ovom je trenutku naš broj jedan”, rekao je De Boer za Stekelenburga, koji je igrao u sastavu koji je izgubio od Španjolske u finalu Svjetskog prvenstva 2010. godine.

Nizozemska se vraća na veliki turnir nakon što su propustili Euro 2016. i Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Sve svoje utakmice će igrati u skupini C na domaćem terenu u Amsterdamu, a nakon gostovanja Ukrajine u nedelju će slijediti mečevi protiv Austrije u sljedeći četvrtak, a potom i Sjeverne Makedonije 21. lipnja.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!