NaslovnicaVijestiNjemački Bild proglasio najvećeg gubitnika 2018. godine

Njemački Bild proglasio najvećeg gubitnika 2018. godine

Prestižni njemački list Bild proglasio je najvećeg gubitnika 2018. godine u nogometnom svijetu.

Kolumnista eminentnog lista ‘Bild’ Henning Feindt napravio je rekapitulaciju godine koja je na izmaku i zaključio da je Mesut Ozil najveće razočaranje u nogometnom svijetu u 2018.

“Mesut Ozil mi je jednom rekao šta je najvažnije njemu kao nogometašu, a to je da želi da izađe na teren i oduševi navijače. Pet puta je proglašen reprezentativcem godine. Ako analizirate ovu godinu, na trenutak zaboravite cijelu priču oko Erdogana i posmatrate samo ono što je u vezi sa sportom, Ozil je pored svega gubitnik 2018. U veljači je produžio ugovor sa Arsenalom, koji mu tjedno donosi skoro 380.000 eura. Postao je kapiten ‘Tobdžija”, istakao je Feindt i dodao:

“Potom je drugi put zaredom sa svojim klubom propustio Ligu šampiona. Učešće sa nacionalnim timom na Svjetskom prvenstvu završio je u grupnoj fazi. Došao je u konflikt sa selektorom. Dobio je novog trenera u Arsenalu (Unai Emery), pod čijim patronatom je izgubio mjesto u startnoj postavi i mogao bi da napusti klub tokom zime. Pored toga je punio novinske stupce zbog udisanja helijuma i problema sa leđima koji su posljedica pretjeranog igranja video igre Fortnite.

Njegov pad je toliko težak, da je nevjerovatan. Ozilu su sada potrebni navijači, saigrači i trener da stanu iza njega. Ali se on stalnim razmiricama posvađao sa skoro svima u Nemačkoj. Mesut Ozil ima 30 godina, svjetski je šampion, bio je u Real Madridu i mora da počne ispočetka. Nadamo se da će što je prije moguće postati svijestan toga”.

Najnovije vijesti

Chelsea ga platio 62 milijuna eura. Ove sezone je odigrao samo...

0
Obavještavamo navijače Chelseaja da će 20-godišnji veznjak Romeo Lavia biti odsutan do kraja sezone zbog ozljede. Ova situacija nastavlja dramu oko perspektivnog igrača čiji...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!