NaslovnicaVijestiNogometaš Barce priznao: Prešao bih u Real Madrid!

Nogometaš Barce priznao: Prešao bih u Real Madrid!

Nogometaš Barce na pozajmici u Betisu, Carles Alena, ostavio je otvorenom mogućnost prelaska u Real Madrid, iskreno rekavši kako je “u nogometu sve moguće”.

Vezni nogometaš Barcelona Carles Alena ne odbacuje mogućnost da jednog dana zaigra za vječitog rivala iz Madrida.

Alena je prošlog mjeseca otišao na pozajmicu u Betis pošto nije bio zadovoljan minutažom. Bio je starter u avgustu kad su Katalonci poraženi u Bilbau i od tada je zaboravljen. Trener Ernesto Valverde ga je u tom prvom kolu zamijenio već u prvom poluvrijemu i nije mu davao šansu naredna tri mjeseca. Sve do početka decembra i zato je odlučio da prihvati poziv iz Betisa i ode na pozajmicu.

Na kraju sezone će se vratiti u Barcelonu, ali je i dalje neizvjesno kakva ga budućnost očekuje na stadionu Camp Nou. Možda ponovo ode negdje na pozajmicu ili pređe u neki drugi klub. Čak i u Real Madrid. Alena ne odbracuje ni tu mogućnost.

“U nogometu je sve moguće. Cijelog života sam navijač Barcelone. Ali nikad ne reci nikad”, kaže Alena.

Njemu je 22 godine i još se nada da bi mogao da dočeka svojih pet minuta u dresu Barcelone. Ne krivi trenera Valverdera što je morao da ode na pozajmicu.

“Nikad mi nije rekao zašto me je sklonio iz tima, ali ga poštujem zbog svega što je učinio za mene. Nadam se da ćemo se ponovo sresti u budućnosti”, kaže Alena.

Carles je rođen u Kataloniji. Prošao je čuvenu Barceloninu nogometnu školu La Masiju i tri sezone igrao za B tim prije nego što je novembra 2016. debitovao za prvi tim. Nije uspio da se nametne i sad je odlučio da ode na pozajmicu u Betis, ali i dalje predstavlja budućnost španskog nogometa. Prošao je sve mlađe selekcije “Crvene furije” i sanja da jednog dana zaigra za A reprezentaciju. Kao igrač Barcelone ili nekog drugog kluba, svejedno.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!