NaslovnicaVijestiNogometaš podnio tužbu protiv FIFA-e zbog zabrane nastupa za Srbiju

Nogometaš podnio tužbu protiv FIFA-e zbog zabrane nastupa za Srbiju

24-godišnji golman poljskog Rakowa tuži FIFA-u jer mu je zabranjeno igranje za Srbiju, navodi SportKlub. Izbornik Dragan Stojković Piksi planirao je pozvati Vladana Kovačevića na kvalifikacijske utakmice, no FIFA je to spriječila. Srbija je propustila pravilo koje je zabranilo Kovačeviću promjenu državljanstva jer je već nastupao za U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


2020. godine usvojeno je pravilo prema kojem igrač ne smije promijeniti nacionalnu reprezentaciju ako je nakon svoje 21. godine igrao za bilo koji uzrast svoje prve reprezentacije. Ovo pravilo se primjenjuje na Kovačevića koji je, u svom posljednjem nastupu za U-21 reprezentaciju BiH, imao 22 godine i 183 dana. Borna Sosa je također bio spriječen da igra za njemačku reprezentaciju 2021. godine, zbog istog pravila.

Kovačević, koji je rođen u Banjoj Luci, započeo je seniorsku karijeru u Sarajevu. Između 2018. i 2020. godine, predstavljao je U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, međutim odbio je pozive A reprezentacije nekoliko puta. U ljeto 2021. godine, prešao je u poljski klub Rakow, gdje je trenutno jedan od najboljih golmana lige i privukao je interes srpske selekcije.

Povezivanje Kovačevića sa zagrebačkim Dinamom bilo je zanimljivo, pogotovo jer se to dogodilo mjesec dana prije nego što je prešao u Rakow. Tada je bila neizvjesna budućnost Dominika Livakovića u klubu, a bosanskohercegovački mediji su izvijestili da se Kovačevićev transfer u Dinamo smatra gotovim. Međutim, Livaković je odlučio ostati na Maksimiru, pa nije bilo potrebe za dovođenjem novog golmana.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!