NaslovnicaVijesti"Nogometaši bi trebali zarađivati više, Bayernovi dobiju samo 12 miliona po sezoni!"

“Nogometaši bi trebali zarađivati više, Bayernovi dobiju samo 12 miliona po sezoni!”

Napadač Darmstadta Sandro Wagner vjeruje da nogometaši ne zarađuju dovoljno novca, te dodaje da čak ni 12 miliona eura koliko neki zarađuju u Bayern Munchenu nije dovoljno zbog žrtve koju čine.

Nogometaši bi trebali zarađivati više

Wagner je ponikao u Bayernovoj akademiji, ali nije uspio izboriti se za mjesto u prvoj momčadi tima sa Allianz Arene.

U karijeri je igrao za Duisburg, Werder Bremen, Kaiserslautern i Herthu Berlin, prije dolaska u Darmstadt na početku ove sezone.

28-godišnjak vjeruje da se od nogometaša zahtijeva uspjeh u vrlo kratkom roku, a da za to nisu pravilno nagrađeni.

“Kada pogledate na sve žrtve koje nogometaši moraju učiniti, oni ne zarade dovoljno novca”, rekao je Wagner za Bild.

“Svi gledaju na sve što radite, također i u privatnom životu. Postoji mnogo žrtvovanja u ovom poslu. Mislim da čak ni igrači Bayerna ne zarađuju dovoljno novca, ni 12 miliona eura nije dovoljno. Nogometaši bi trebali zarađivati više. Profesionalni sportaši u američkim natjecanjima zarađuju mnogo više.”

“Ne postajete profesionalni nogometaš tek tako, već se odričete svoje mladosti, gubite mnoge prijatelje. Morate uvijek biti zdravi, uvijek postoji nova utakmica. Ovo je težak posao, a ljudi imaju tendenciju da zaborave na sve to.”

“Karijera traje samo 10 do 15 godina u prosjeku. Obično nemate odgovarajuću edukaciju i morate početi sve ispočetka kad vam karijera završi. Nogometaši zaslužuju sav novac koji zarade.”

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!