NaslovnicaVijestiNogometaši Dortmunda kažnjeni zbog odlaska kod frizera!

Nogometaši Dortmunda kažnjeni zbog odlaska kod frizera!

Nogometaši Dortmunda kažnjeni su zbog poprilično bizarnog razloga, nakon što je njemačka nogometna liga utvrdila da su prekršili pravila koja se odnose na zaštitu od koronavirusa.

nogometaši Dortmunda kažnjeni

Nogometaš Dortmunda Jadon Sancho i njegov suigrač Manuel Akanji kažnjeni su nakon što je njemačka nogometna liga zaključila da su prekršili “osnovna pravila zaštite” pri odlasku kod frizera. Kazna je novčana, ali iznos nije saopšten.

Sancho je odluku lige ocenio kao “apsolutnu smijuriju” dok je Borussia Dortmund stala u zaštitu igrača navodeći da nisu prekršili zdravstveni protokol.

Sve je krenulo od fotografije koju je objavio Bild, a sporna je činjenica da Sancho ne nosi zaštitnu masku.

Sportski direktor Borusije Michael Zorc rekao je da su šestorica igrača klub obavijestila o odlasku kod frizera i da svi tvrde da nikakva pravila nisu prekršena te da su maske skinuli samo za fotografisanje.

Liga ipak nije bila zadovoljna takvim odgovorom pa su dvojica igrača kažnjena iako je u objašnjenju koje je objavljeno navedeno da je jasno “da igrači imaju potrebu da idu kod frizera, ali da moraju da nose zaštitnu opremu”.

Najnovije vijesti

Stefan Ristovski uputio poruku navijačima Rijeke: “Ne mrzim vas, ali ste...

0
Dinamo je ostvario nevjerojatan preokret u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a, pobijedivši Rijeku rezultatom 2:1, čime im je pobjegao na četiri boda, tri kola...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!