NaslovnicaVijestiNogometaši Wuhana se vraćaju kući iz Španjolske

Nogometaši Wuhana se vraćaju kući iz Španjolske

Nogometaši Wuhana napokon se vraćaju kući iz Španjolske, gdje su došli kako bi pobjegli od koronavirusa, a sada će iz istog razloga putovati u suprotnom smjeru.

nogometaši Wuhana

Nogometaši kluba iz Wuhana, koji su prvobitno zadržani u Španjolskoj zbog epidemije koronavirusa u njihovoj zemlji, danas će se vratiti u Kinu kako bi pokušali da pobjegnu od virusa koji se brzo širi Europom.

Fudbaleri Wuhan Zalla skoro mjesec i po dana borave u Španjolskoj, gdje su došli na pripreme. Oni nisu mogli da se vrati u Kinu zbog zabrane ulaska u zemlju, ali se ipak vraćaju kući, pošto se situacija u Španjolskoj pogoršala.

Kineska ekipa je sredinom veljače trebalo da otputuje iz Španjolske, ali je tada odlučeno da do kraja ožujka ostanu u južnom dijelu zemlje. Međutim, plan je ovog tjedna promijenjen zbog porasta zaraženih u Španjolskoj i Europi.

“Stvari su sada dobre u Kini. Kineska liga će najverovatnije startovati početkom svibnja. Moraćemo da idemo u karantin kada stignemo, pa što prije krenemo iz Španjolske, bolje za nas” rekao je trener kineske ekipe Jose Gonzalez.

Ekipa će prvo otići u Shenzen, gdje će nastaviti pripreme uoči početka kineske Super lige. Natjecnje je trebalo da počne 22. veljače, ali je suspendovan početak zbog virusa.

U Wuhanu je izbio novi virus (COVID-19) i brzo se proširio na ostale zemlje, pa je sada zaraženo više od 145.000 ljudi, a umrlo je 5.400 širom svijeta.

Nijedan od nogometaša Wuhan Zalla nije bio zaražen kada je ekipa došla u Španjolsku, ali je baka jednog od njih umrla od posljedica koronavirusa.

Španjolske vlasti saopštile su da je zaraženo više od 5.700 ljudi, ali da se očekuje da brojka dostigne 10.000 u narednim danima.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!