NaslovnicaVijestiNogometni svijet uz Salu, podrška od Mbappea, Henryja, AC Milana...

Nogometni svijet uz Salu, podrška od Mbappea, Henryja, AC Milana…

Čitav nogometni svijet je uz Emiliana Salu, najnovijeg pojačanja Cardiffa, nakon nestanka njegovog aviona iznad voda Velike Britanije.

Potraga za avionom u kome se nalazio argentinski nogometaš Emiliano Sala nije dala rezultat i zvanično je prekinuta do srijede, a svjetski mediji javljaju da je samo pitanje momenta kada će se potvrditi tragična vijest o njegovoj smrti.

Policija Guernseya, otoka koje pripada Ujedinjenom kraljevstvu, saopštila je da je pretražila 3.000 kvadratnih kilometara, ali da nije pronašla ništa. Zvanično je objavljeno da je potraga prekinuta do srijede što znači da su šanse da bude preživjelih zapravo svedene na minimum.

„Na žalost, šanse da ima preživjelih su ravne nuli”, rekao je šef policije John Fitzerald.

Tokom potrage pronađene su brojne olupine za koje policija nije mogla da potvrdi da pripadaju nestalom avionu. Takođe, rekli su da ukoliko je avion sletio u vodu, šanse za preživjelima su skoro nikakve.

Podršku Sali osim navijača i igrača njegovog bivšeg kluba Nantesa, te sadašnjeg Cardiffa, između ostalih, pružile su i svjetske zvijezde poput Kyliana Mbappea, protiv kojeg je donedavno igrao u Ligue 1, i Thierryja Henryja, kao i italijanski AC Milan.

Francuski mediji javljaju da je Argentinac istim avionom došao iz Cardiffa, gdje je u subotu potpisao ugovor sa premijerligašem iz Walesa, kako bi se oprostio od dugogodišnjih suigrača.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!