NaslovnicaVijestiNova godina kod Ronalda, Messija, Modrića, Mbappea... Najbolji nogometaši svijeta proslavili Novu...

Nova godina kod Ronalda, Messija, Modrića, Mbappea… Najbolji nogometaši svijeta proslavili Novu 2019.

Nova godina 2019. je pred nama, 2018. smo već “arhivirali”, a pamtićemo ju prije svega po Svjetskom prvenstvu u Rusiji i fenomenalnom rezultatu reprezentacije Hrvatske, koja je stigla do finala, i naposlijetku osvojila srebrnu medalju, nakon poraza od Francuske (4:2).

Na klupskom planu, Real Madrid je stigao do trećeg uzastopnog naslova prvaka Europe, pobjedom nad Liverpoolom u finalu u Kijevu (3:1), dok je Ligu Europe osvojio Atletico Madrid, nakon što je u finalu u Lyonu savladao Olimpique Marseille (3:0).

Individualno, ovo je bila godina Luke Modrića, koji je zasjenio Ronalda, Messija i ostale nogometne superzvijezde. Sjajni veznjak je sa Real Madridom osvojio Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo, Hrvatsku je predvodio do finala u Rusiji, gdje je proglašen i najboljim igračem prvenstva, UEFA i FIFA proglasile su ga igračem godine, a kruna je stigla prije mjesec dana u Parisu, gdje je primio najprestižnije individualno priznanje, Zlatnu loptu (Ballon d’Or) France Footballa, za najboljeg igrača svijeta.

Nakon naporne godine, mnogi su sebi dali oduška i otišli na zasluženi odmor, da proslave božićne i novogodišnje praznike sa svojim porodicama.

Luka Modrić pozirao je ispred svih osvojenih klupskih i individualnih trofeja ove godine, sa svojom suprugom i djecom, Cristiano Ronaldo je sa svojom ljepšom polovinom Georginom Rodriguez i sinom Cristianom juniorom uživao u Dubaiju, Lionel Messi je dočekao Novu godinu sa svojom izabranicom Antonellom Roccuzzo i djecom, a ostali… Uostalom, pogledajte sami.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!