NaslovnicaVijestiNova Liga prvaka za bogate: Zatvoreno natjecanje, samo jedna grupa?!

Nova Liga prvaka za bogate: Zatvoreno natjecanje, samo jedna grupa?!

Već godinama kruže glasine o drastičnoj promjeni sistema natjecanja u Ligi prvaka, ali zasad se nisu obistinile, no čini se kako bi nova Liga prvaka za bogate u budućnosti ipak mogla postati realnosti.

Udruženje europskih klubova ne odustaje od ideje da se Liga prvaka radikalno reformiše, i ako je moguće da bude zatvorenog tipa, samo za one najbogatije. Iz redova ove organizacije, koja okuplja sve najmoćnije timove, stigao je najnoviji prijedlog, po kome od 2024. više ne bi bilo osam grupa, već samo jedna.

Po tom planu, broj učesnika bi ostao isti (32), i to je jedina sličnost. Svaka ekipa bi odigrala deset utakmica u ligaškoj fazi, a zatim bi prvih osam na tabeli izborilo direktan plasman u osminu finala.

Oni od devetog do 24. mesta bi igrali playoff (osam parova, na ispadanje) i pobjednici bi prošli dalje. Prije početka, po koeficijentu bi klubovi bili svrstani u četiri ranga, i svaki tim bi igrao dvije utakmice sa onima ravnim sebi, i protiv dve ili tri ekipe iz ostalih šešira.

Nikakvih promjena, međutim, ne može da bude, ukoliko to UEFA ne odobri. A krajnji rok za konačan dogovor Udruženja i europske kuće nogometa je decembar 2021. godine.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!