NaslovnicaVijestiNova sezona Lige prvaka će početi u listopadu

Nova sezona Lige prvaka će početi u listopadu

Iako je predsjednik liječničke komisije FIFA rekao kako se nogomet ne bi trebao igrati prije 1. rujna, u UEFA imaju drugačije mišljenje i smatraju da bi nova sezona Lige prvaka mogla početi već u listopadu.

nova sezona Lige prvaka

“Mislim da je to paušalna ocjena predsjednika liječničke komisije FIFA-e. Naša medicinska komisija je u stalnom zasjedanju i sa prvim informacijama izaći će 12. svibnja, trenutno rade na medicinskom protokolu i u drugačijoj je poziciji. FIFA bukvalno do 2022. godine i Svjetskog prvenstva u Kataru nema veliko prvenstvo, a UEFA osim EURO, državnih timova, ima dnevni život i aktivnosti usko povezane s klubovima, prije svega kroz takmičenja u Ligi prvaka i Ligi Evrope, brojnim takmičenjima mlađih selekcija… U ovom trenutku držimo komunikaciju sa svih 55 nacionalnih asocijacija svakodnevno i imamo konkretnije i bolje informacije na dnevnom nivou. FIFA prije svega gleda globalnu sliku, ono što važi za Europu ili jednu konfederaciju, ne mora da znači da će u istom periodu važiti za Afriku, Ameriku ili neku treću konfederaciju”, rekao je Zoran Laković, direktor nacionalnih asocijacija UEFA.

“UEFA je izašla s kompletnim programom i dostavila svim nacionalnim savezima trenutno validnim scenarijom i iza koga stojimo, a to je da ćemo pokušati da nastavimo klupska takmičenja – Ligu šampiona i Ligu Evrope tokom avgusta, da ćemo paralelno s tim završetkom početi i sa klupskim kvalifikacijama za novu sezonu… I sa jasnim planom da ćemo u rujnu, listopadu i studenom u terminima predviđenim za to, igrati i nacionalna takmičenja”, objasnio je Laković.

Najnovije vijesti

Engleski trener koji je 27 godina radio u Chelseaju doživotno izbačen...

0
Gwyn Williams (76), čovjek s 27 godina iskustva na različitim pozicijama u Chelseaju, dobio je doživotnu zabranu treniranja, otkrio je The Athletic. Zabrana Williamsu...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!