NaslovnicaVijestiNovi dres Barce za sezonu 2017/18

Novi dres Barce za sezonu 2017/18

Španjolski sportski list Sport, otkrio je kako će izgledati novi dres Barcelone za sledeću sezonu (2017/18), na kojem će biti novi sponzor Rakuten, japanska IT kompanija, u čijem vlasništvu je poznata platforma za razmjenu poruka i poziva, Viber.

novi dres

Još uvijek nismo došli ni do sredine tekuće sezone, ostalo je još dosta da se igra do kraja, ali već počinju da se pojavljuju neki dijelovi “slagalice” za narednu sezonu.

Pred katalonskim gigantom, Barcelonom, još uvijek je mnogo posla, s obzirom da u La Ligi zaostaju šest bodova za najvećim rivalom, madridskim Realom, sa kojim su remizirali u subotnjem El Clasicu (1:1) na Camp Nou.

Iako je pred njima velika borba za domaće trofeje, kao i za krunu u Ligi prvaka, klub sa Nou Campa je već “udario” temelje za narednu sezonu.

Španjolski dnevnik Sport otkrio je izgled domaće, gostujuće i treće garniture za sledeću sezonu. Navodno, Nikeovi prijedlozi na slici dobili su “zeleno svjetlo”, nakon nekoliko mjeseci pregovora, te bi ovo trebalo da bude završni koncept nove opreme.

Dizajn neće biti isuviše egzotičan, pošto novi dres sadrži tradicionalne plavo-crvene pruge, mada se eksperimentisalo sa njihovom veličinom.

Gostujući dres će biti svijetloplave boje, dok će treći biti smeđe.

Po prvi put na dresu će se naći logo novog sponzora, japanske kompanije Rakuten, koja će zamijeniti Qatar Airways na mjestu generalnog sponzora.

Prošlog mjeseca potpisan je ugovor koji će važiti do 2020. godine, u vrijednosti od 200 miliona dolara.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!