NaslovnicaVijestiNovi dresovi Bayerna i Real Madrida od reciklirane plastike

Novi dresovi Bayerna i Real Madrida od reciklirane plastike

Španjolski nogometaš u redovima Bayerna, Xabi Alonso otkrio je da će bundesligaški klub nositi nove, ekološke dresove. Iz njemačkog proizvođača sportske opreme, Adidasa saopštili su da se radi o dresovima specijalne izrade nastalim od reciklirane plastike iz okeana

b_161105013

Bayern je upravo ove dresove nosio u današnjem susretu Bundeslige protiv Hoffenheima. Dresovi su predstavljeni jučer, a proizvedeni su od recikliranih vlakana plastike skupljene u okeanskom području Maldiva. Ovim potezom Bayern i Adidas želi potaknuti razmišljanje o zaštiti životne sredine, a glavni cilj je zagađenje svjetskih voda.

“Ja sam dijete španskih plaža, tako da sam veoma sretan što nosim dres u potpunosti izrađen od recikliranog otpada iz okeana. To je velika prilika da se podigne svijest o važnosti zaštite okeana”, kazao je Alonso.

Španjolski klub i jedan od najvećih u svijetu, Real Madrid reciklirani dres trebao bi nositi u nekom od narednih susreta. Bayern je u ovim dresoviam danas remizirao sa Hoffenheimom u 10. kolu Bundeslige rezultatom 1-1. Gosti na Allianz Areni su poveli u 16. minutu susreta pogotkom Demirbaya, a bod Bayernu donio je Zuber, igrač Hoffenheima autogolom.

Nakon ove utakmice Bayern se i dalje nalazi na prvom mjestu sa 24 boda, ali ima utakmicu više od drugoplasiranog Leipziga koji sutra igra protiv Mainza. Bayern će u sljedećem susretu Bundeslige snage odmjeriti sa Borussijom Dortmund.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!